Yüksekova: Halk Bankası'na ve Kepenek'e teşekkür plaketi

Yüksekova: Halk Bankası'na ve Kepenek'e teşekkür plaketi

Yüksekova'daki Halk Bankası şubesine ve Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifliği'ne esnafa verdikleri kredi desteğinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, ilçede pandemi sürecinde zorlanan esnafa kredi desteği sunan Halk Bankası ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifliği'ne teşekkür plaketi verdi.

İlçedeki Munzur Lokantasında Halk Bankası Müdürü Haşim Erik, banka çalışanları ve Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifliği Başkanı Sabahattin Kepenek ile yemekte buluşan Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, "Özellikle pandemi (COVID-19) döneminde esnaf ve sanatkârlarımızın içinde bulunduğu sıkıntılar giderek derinleşmiştir. Esnaflarımız kredilerini yatıramadığı gibi protesto olan senetler, yazılan çekler ve biriken kiralar ile içinden çıkılması zor bir süreç yaşamaktadır. Bu zorlu süreci en az zararla atlatabilmek için Halk Bankası, Esnaf ve Sanatkârlarımız için hazine destekli esnaf destek kredisi başlatmıştır. Halk Bankası Yüksekova şubemiz pandemiye rağmen esnaflarımızın krediden yararlanabilmesi için yoğun bir çaba göstererek bine yakın esnafımıza doğrudan kredi kullandırmışlardır. Ayrıca Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifimizde esnaf ve sanatkarımıza talepleri doğrultusunda çoğu esnafımıza kredi kullandırarak büyük bir destek sunmuştur. Bu yoğun çalışma temposunda esnaflarımıza göstermiş oldukları sıcak tebessüm ve özverili çalışmalarından dolayı Esnaf Sanatkârlar Odası adına teşekkür ederiz." dedi.

'10 MİLYON KREDİ KEFALETİNİ ÜSTLENDİK'

Pandemi sürecinde Yüksekova esnafının kiralarını ödemekte zorlandığını ifade eden Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifliği Başkanı Sabahattin Kepenek ise "Ülkemizde Covid-19  salgını başlamasıyla beraber biz tüm Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak esnafımızın sanatkarımızın finans ihtiyacını karşılamak için hafta sonları dahil mesai yaparak 1 Nisan - 15 Haziran tarihleri arasında toplam 10.500.000.00 TL kredi kefaletini üstlendik. 2014-2020 Haziran tarihleri arasında toplam 72.500.000.00 TL hazine destekli kredi kefaletini üstlendik. Hazine destekli kredilerimizin faizlerin yüzde 70'i devletimiz küçük işletmeler ayakta kalsın ve işlerini büyütmek için hazineden karşılamaktadır. Bizler Yüksekova Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak işini geliştirmek isteyen her esnaf ve sanatkarımızın devletimizin vermiş olduğu hazine destekli kredi kefaletini üstlendik. Bundan böyle de üstleneceğiz" şeklinde konuştu.

Yemeğin ardından Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Halk Bankası Müdürü Haşim Erik ile Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifliği Başkanı Sabahattin Kepenek'e plaketlerini taktim etti.

a1-204.jpg

a2-171.jpg

a3-123.jpg

a4-094.jpg

a5-055.jpg

a6-033.jpg

a7-026.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum