Yüksekova Haber'in ‘Sen de bir öğrenci giydir’ kampanyasında 1000 öğrenci giydirildi

Yüksekova Haber'in ‘Sen de bir öğrenci giydir’ kampanyasında 1000 öğrenci giydirildi

2 ay önce başlattığımız ‘Sen de bir öğrenci giydir’ kampanyası sürüyor. Kampanya dâhilinde şu ana kadar yaklaşık 1000 öğrenciye yardım sağlanırken, kampanyaya bir destek de Gaziantep esnafından geldi.

Yüksekova Haber Portalı’nın her sene düzenlediği ‘Sen de bir öğrenci giydir’ kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

Yaklaşık 2 ay önce başlattığımız kampanya çerçevesinde şu ana kadar yaklaşık 1000 öğrenciye yardım sağlandı.

Toplanan yardımlarla; ilkokul, ortaokul ve liseye giden maddi durumu kötü olan öğrencilerin okul kifayetleri, mont, ayakkabı, çorap, kırtasiye ihtiyaçları sağlanıyor.

GAZİANTEP ESNAFINDAN 300 ÖĞRENCİYE YARDIM

Sürdürdüğümüz öğrenci kampanyasına bir destek de Gaziantep esnafından geldi. Herhangi bir kurum ya da dernek olmadıklarını belirten esnaflar, topladıkları yardımları kendi araçları ile Yüksekova'ya getirdi.

Esnaflar adına gelen Halil Yiğit, yaklaşık 300 öğrencinin ihtiyacını karşılayacak yardımları, ilçede bulunan Vali Erdoğan Gürbüz Ortaokulu, Cumhuriyet Ortakulu, Gazi Ortaokulu, Cemal Salar Ortaokulu'na teslim etti.

ka.jpg

Konu ile ilgili Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan Yiğit, aslen Urfa Halfetili olduğunu belirterek, Gaziantep'te esnaflık yaptığını söyledi.

'BU BİR YARDIM DEĞİL, BORÇ ASLINDA'

Bütün insanları bu kampanyaya karşı daha duyarlı olmaya çağıran Yiğit, "Şu anda biz 2 okul dolaştık. Burdan sonra başka bir okula daha gideceğiz. 3 okula yani toplamda 300 öğrenciye kıyafet getirdik. Gücümüz dahilinde bu kadar getirebildik. Mont, ayakkabı, çorap, pantolon, kitap ve defter gibi eşyalar getirdik. Bu bir yardım değil, bu bir borç aslında. İnsanların duyarlı olması lazım. Yani hepimiz bu coğrafyanın çocuklarıyız. Hepimiz bu coğrafyada yetişmiş çocuklarız. Elimizden gelen ne ise bizim yapmamız lazımdır. Alabiliyorsak bir kalem, alabiliyorsak bir çorap, alabiliyorsak bir pantolon, alabiliyorsak bir mont, yani önemsiz görebileceğimiz bu tür şeyler, buralarda daha önemli olabiliyor. Bizim kale almadığımız, giymediğimiz, layık görmediğimiz şeyler buradaki insanların hayalini kurduğu şeylerdir. Buradaki çocuklar çok acı durumdadır. İnsanlar çok acı durumda. Yüksekoba Haber Portalı’nın bu önemli ihtiyacı bizlere duyurduğu için çok teşekkür ediyorum. Bütün insanları duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

'KÜÇÜK ESNAFLARIZ, EMEKÇİYİZ, KÖYLÜYÜZ'

Yardım eden esnafların kendi bedeninden verdiğini ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Yiğit, "Bizler Gaziantep’te bireysel davrandık. Biz bir kurum ya da bir dernek değiliz. Hepimiz kendi halinde olan küçük esnaflarız, emekçiyiz, işçiyiz, köylüyüz. Bizler büyük varlıklı insanlar değiliz. Yardım gönderenler arasında çocuğunun kullandığı defterleri bile gönderen var. Çocuklarının giydiği çorabı gönderenler var. Yani bedeninden veren insanlar var. Ben bütün arkadaşlarıma, bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

‘KAMPANYAMIZ DEVAM EDİYOR’

Kampanya ile ilgili açıklama yapan Yüksekova Haber Portalı Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Erkan Çapraz da, kampanyanın halen sürdüğünü ifade ederek, "Kampanyanın ilk ayında yaklaşık 1000 öğrenciye okul kıyafeti, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri ulaştırmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Okurlarımızın gönderdiği yardımlar Gazeteci arkadaşımız Ömer Oğuz’un koordinasyonuyla okul yönetimleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı. Yardım gönderen Gaziantep esnafına ve kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yüksekova Haber İnternet Sitesi olarak sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecek. Kısıtlı imkanlarımızla bir yandan gazetecilik mesleğimizi icra ederken bir yandan da sosyal sorumluluk projeleri, kampanyaları geliştiriyoruz" dedi.

“BÖYLE BİR KAMPANYADA BULUNMAM GURUR VERİCİ”

Çok sayıda öğrencinin halen giyecek ayakkabısının olmadığını ifade eden kampanya sorumlusu Gazeteci Ömer Oğuz ise, "Kampanyamız kapsamında 2 aydır gelen yardımları gönüllü olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Kampanyamıza ilgi beklediğimizin üzerinde gerçekleşiyor. Ama halen birçok yardıma ihtiyacımız var. Çünkü çok sayıda öğrencinin giyecek ayakkabısı bile yok. Destek sunan herkese öğrenciler adına teşekkür ederiz. Böyle bir kampanyada yer almak da gurur verici. Yardım gönderen Gaziantep esnafına çok teşekkür ediyoruz." dedi.

a1-111.jpg

a2-085.jpg

a3-060.jpg

a4-047.jpg

a5-031.jpg

a6-018.jpg

a7-012.jpg

a8-006.jpg

a9-003.jpg

a10-003.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.