Yüksekova Haber Portalı okurları 4000 öğrenci giydirdi

Yüksekova Haber Portalı okurları 4000 öğrenci giydirdi

Yüksekova Haber Portalı tarafından her yıl düzenlenen ‘Sen de bir öğrenci giydir’ kampanyası ile bu yıl yaklaşık 4000 öğrenciye mont, kışlık ayakkabı ve kırtasiyelik eşya sağlandı.

Yüksekova Haber Portalı'nın her yıl düzenlediği "Sen de bir öğrenci giydir" kampanyası bu sene de yapıldı. Eğitim ve öğretim yılının başında başlatılan kampanya kapsamında ilkokul, ortaokul ve liseye giden maddi durumu kötü olan öğrencilerin okul kifayetleri, mont ve ayakkabı ihtiyaçları sağlanıyor.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

Kampanyada bu sene yaklaşık 4 bin öğrenciye yardım sağlanırken, yardımlar; Yüksekova ve çevre il ve ilçeleri başta olmak üzere yurtdışından ve Türkiye’nin birçok ilinden geldi. Kampanyaya başta Mehmet Kaya (İzmir), Vatan Yalçın (Bursa), Jiyar Aka (Bursa), Sedat Buldan (İstanbul), Halil Yiğit (Gaziantep), Alperen Memişoğlu (İstanbul), Nermin Altıntaş (Belçika) ve Uğur Gürdal (Yüksekova) olmak üzere öğretim görevlileri, öğretmenler, üniversite öğrencileri ve yüzlerce vatandaş destek verdi. Öte yandan Yüksekovalı bir iş adamı tarafından ise dar gelirli 55 aileye gıda yardımı sağlanırken ilçemizde faaliyet gösteren bir mobilya firması tarafından da bir köy okulumuzun tüm mobilya malzemeleri sağlandı. 

“ÖĞRENCİLERE YARDIM ETMENİN MUTLUĞUNU YAŞIYORUZ”

Kampanya ile ilgili açıklama yapan Yüksekova Haber Portalı Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Erkan Çapraz, "Kampanyanın kapsamında yaklaşık 4 bin öğrenciye okul kıyafeti, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri ulaştırmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Okurlarımızın gönderdiği yardımlar muhabirimiz Ömer Oğuz’un koordinasyonuyla ve okul yönetimleri aracılığıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldı. Yüksekova Haber Portalı olarak sosyal sorumluluk projelerimiz devam edecek. Kısıtlı imkânlarımızla bir yandan gazetecilik mesleğimizi icra ederken bir yandan da sosyal sorumluluk projeleri geliştiriyoruz" dedi.

“BÖYLE BİR KAMPANYADA BULUNMAM GURUR VERİCİ”

Çok sayıda öğrenciye ayakkabı ve mont sağladıklarını ifade eden kampanya sorumlusu Gazeteci Ömer Oğuz ise, "Kampanyamız kapsamında 4 aydır gelen yardımları gönüllü olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Kampanyamıza ilgi beklediğimizin üzerinde gerçekleşti. Yardıma muhtaç çocukları tespit etmemiz için bizlere yardımcı olan Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullardaki idareciler başta olmak üzere, yurtdışından ve yurtiçinden destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Böyle bir kampanyada yer almak da gurur verici." dedi.

Öte yandan mont ve ayakkabılarına kavuşan öğrenciler ise yardım eden tüm okuyucularımıza, okul idarecilerine, öğretmenlerine ve Yüksekova Haber Portalı’na teşekkür etti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.