Yüksekova Doğalgaz Projesi ne aşamada?

Yüksekova Doğalgaz Projesi ne aşamada?

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine doğalgaz boru hattı yapım işi 2020 yılı içerisinde ihaleye çıkacak.

HDP Hakkari Milletvekili Dede'nin Hakkari İli ve ilçelerine doğalgaz boru hattı altyapı ve iletimi hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'e sorduğu sorular Bakan dönmez tarafından yanıtlandı.

Verilen cevapla ilgili Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan Dede, "2017 yılında EPDK tarafından doğal gaz dağıtım ihalesi yapılan Hakkâri merkez doğal gaz çalışması ne yazık ki bugün itibariyle birkaç mahalle dışında il geneline ve ilçelere yaygınlaştırılmamıştır. Bu kapsamda 7/26109 Esas ve 10/03/2020 tarihli Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığına verdiğimiz soru önergesini cevaplayan bakanlık; Hakkâri ili Yüksekova İlçesine doğal gaz arzı sağlamaya yönelik ‘ Yüksekova Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’ni 2020 yılı içerisinde ihaleye çıkaracağını beyan etmiştir.  Hakkâri merkez ve ilçelerinin tamamının doğal gaza kavuşması için projelerin takipçisi olacağımızı tüm halkımızın ve kamuoyunun bilmesini isteriz" dedi. 

Bakan dönmez, Yüksekova Doğalgaz Boru Hattına dönük verdiği cevapta, "Hakkari'nin Yüksekova ilçesine doğalgaz arzı sağlamaya yönelik yürütülen "Yüksekova Doğalgaz Boru Hattı" projesi kapsamında arazi etüt, harita ve kamulaştırma çalışmaları tamamlanmış olup 2020 yılı içerisinde yapım ihalesine çıkılarak çalışmalara başlanması planlanmaktadır" ifadelerine yer verdi. 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum