Yüksekova Belediyesinin borcu nedeniyle şehre su verilemiyor

Yüksekova Belediyesinin borcu nedeniyle şehre su verilemiyor

Yüksekova Belediyesi’nin VEDAŞ’a olan borcu nedeniyle, keson kuyularının elektriği kesilirken, şehirde su sıkıntısı yaşanmaya başlandı.

Yüksekova Belediyesinin borçları nedeniyle Van Gölü Elektrik ve Dağıtım A.Ş tarafından keson kuyularının elektriği kesildi. Kesinti sonucu şehrin tamamında su sıkıntısı yaşanmaya başlandı.

Belediye Eş Başkanları, yetkililere seslenerek vatandaşın mağdur olmaması için elektriğin tekrar verilmesini talep etti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Eş Başkan Remziye Yaşar, "25.06.2019 itibarı ile VEDAŞ tarafından belediyemize ait 4 milyonu aşkın elektrik borcu yüzünden şehre su veren tüm keson kuyularımızın elektrik abonelerine gelen elektrik enerjisi kesilmiş bulunmaktadır. Kamu hizmeti bu şekilde engellenmiş ve vatandaşa sunulacak hizmet kavramı rafa kaldırılmıştır. Bu elektrik kesintisi tüm şehrin susuz kalacağı anlamına gelmektedir. Şuan bu hizmet durmuştur. Yetkili kurumun bu olağanüstü durumu gözden geçirip, kamu yararını hatırlamalarını bekliyoruz. Kısa zamanda çözüm konusunda sonuca ulaşmayı diliyoruz.” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum