Yüksekova Belediyesi'nden gözaltı tepkisi

Yüksekova Belediyesi'nden gözaltı tepkisi

Yüksekova Belediyesi yönetimi, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Yüksekova Haber Portalı

Yüksekova Belediyesinde yapılan basın açıklamasında, Yaşar ve Sarı'nın gözaltına alınmasının kınandığı ifade edildi.

Basın metnini okuyan Yüksekova Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz, Yüksekova halkı tarafından demokratik bir biçimde seçilen eş başkanların hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını söyledi.

Yüksekova halkının korku politikasına yenik düşmeyeceğini ifade eden Yılmaz, "AKP-MHP iktidarının temel hedefleri nedir çok iyi bilmekteyiz. Halkın iradesiyle seçilmiş eş başkanlarımız gözaltı ve tutuklama yolu ile alıkonarak halkta bir korku politikası yaratmak istiyorlar. Ancak biz Gever halkı olarak asla ve asla bu korku politikasına yenik düşmeyeceğiz. Ve en demokratik haklarımızı ısrarla haykıracağız. Siyasi iktidar şunu çok iyi bilsin ki bu gözaltı furyaları ile kazanamayacaklardır. Bunun için bugün sabaha karşı gözaltına alınan belediye eş başkanlarımızın derhal serbest bırakılmalarını en net bir şekilde belirtmek istiyoruz. Ve AKP-MHP’nin halkın iradesini yok sayan bu tutumunu da en net ve en demokratik şekilde kınadığımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Açıklamaya; HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, HDP Yüksekova İlçe Eş Başkanları, Yüksekova Belediyesi meclis üyeleri, HDP Yüksekova İlçe Teşkilatı ve Barış Anneleri İnisiyatifi destek verdi.

1-20191015164915.jpg

2-936.jpg

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.