Yüksekova Belediyesi: Köpek ölümlerinin nedeni gençlik hastalığı

Yüksekova Belediyesi: Köpek ölümlerinin nedeni gençlik hastalığı

Yüksekova'da geçtiğimiz günlerde yavru sokak köpeği ölümleriyle ilgili yaptığımız haberle ilgili Yüksekova Belediyesi açıklama yaptı.

Yüksekova'da son günlerde artan yavru sokak köpeği ölümleri ile ilgili yaptığımız haberin ardından Yüksekova Belediyesi Veterinerlik İşleri ekipleri harekete geçerek olayı araştırdı. Yapılan araştırma sonucu söz konusu ölümlerin 'gençlik hatalığı' nedeniyle yaşandığı belirtildi. 

Yapılan açıklama şöyle: "Söz konusu haberde yer alan yavru köpeklerin ölümleri tarafımızca araştırılmış olup, söz konusu köpeklerin açlıktan veya soğuktan ölmedikleri ‘Viral’ dediğimiz, köpeklerin Gençlik hastalıklarından öldükleri tespit edilmiştir. Geri kalan hasta köpeklerin tedavileri yapılmış olup aşıları gerçekleştirilmiştir. İlçemizde çetin geçen kış şartları nedeniyle sokak hayvanları barınma ve beslenme konusunda sıkıntılar çekmektedirler. Lakin bu konuda belediyemiz imkanları ölçüsünde bu problemleri en aza indirmek için kış boyunca insani müdahalelerini gerçekleştirmektedir. Çalışma sezonu ile birlikte proje kapsamında standartlara uygun Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım evi yapımı hususunda gerekli girişimlere de başlanılacaktır. Bu konuda tüm Yüksekova’nın duyarlı olması, gelecekte yapılması planlanan projeler için umut vermektedir. Duyarlılıkları nedeniyle tüm Yüksekova’lılara teşekkür ediyoruz."

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum