Yüksekova Belediye Eşbaşkan adayları: Halkla birlikte yönetmeye talibiz

Yüksekova Belediye Eşbaşkan adayları: Halkla birlikte yönetmeye talibiz

HDP'nin Yüksekova Belediye eş başkanları Remziye Yaşar ve İrfan Sarı; halkın kolay ulaşabileceği, tüm kararlarına müdahil olabilecekleri yerel yönetimleri, inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi.

31 Mart tarihinde düzenlenecek yerel seçimler yaklaşırken Halkların Demokratik Partisi (HDP) birçok il ve ilçenin adaylarını açıkladı.

Parti tarafından Diyarbakır'da düzenlenen tanıtım toplantısının ardından kendi kentlerine dönen belediye eş başkan adayları, çalışmalarına başladı.

Yüksekova'yı ilçe halkıyla birlikte yönetmeye aday olduklarını ifade eden Remziye Yaşar ve İrfan Sarı, seçim hazırlıklarını anlattı. 

'GEVER HALKI ÇAMUR VE TOZ İÇİNDE BIRAKILDI'

20 yıl boyunca Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığını yürüten Sarı, burada edindiği tüm tecrübelerini yerel yönetimler için kullanacağını söyledi.

Seçimleri kayyum politikasına yanıt verme günü olarak değerlendiren Sarı, bunun karşısında temel hedeflerinin halk belediyeciliğini hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Sarı,"3 yıldan fazladır Gever halkı çamur ve toz içinde bırakılmış durumda. DBP'li belediyemizin projeleri kayyum atanmasının ardından sanki kendi projeleriymiş gibi sundu ama yine de yapamadı. Bu yarım bırakılmış çalışmalar sorunların üzerine yeni sorunlar ekledi" dedi.   

'HALK BELEDİYEYE ULAŞAMADI'

Kayyum atandıktan sonra halkın en fazla iç içe olduğu bir kurum olan belediyelere halkın giremediğini ve genel bir bilgiye bile ulaşamadıklarını ifade eden Sarı, kentte belediye tarafından açılan ihalelerin bile hangi şirketlere verildiğinin açıklanmadığını, karakola dönen binaya kimsenin giremediğini söyledi.

İlçenin dokusuna uyacak ve halkın içinde olduğu projelere halk ile birlikte yaşama geçireceklerini söyleyen Sarı, "85 yıllık bir ilçe belediyesi tarihinin 65 yılı boyunca sistem partileri tarafından yönetildi. Bu partiler ilçeye cevap olmadı. Bizim partiler döneminde sunulan projeler ise yıllarca onaylanmayı bekledi ya da reddedildi. Bu süreçte de daha çok kar ve rant üzerine bir çalışma yürütüldüğü için bizi nasıl bir belediye beklediğini açıkçası bilemiyoruz. Bize nasıl bir belediye bırakılacağını öncelikle görmemiz lazım. Hasar boyutunun tespiti önemli. Bizim temel projelerimiz alt yapı, üst yapının yanı sıra sosyal belediyecilik olacaktır" diye anlattı.

'HALK YÖNETİMDE OLACAK'

Eşbaşkan Remziye Yaşar ise, atanan kayyumun ilçede kadına dair ne varsa yok ettiğini belirterek, "Binevş Kadın Evi başta olmak üzere DBP'li belediyenin ortaya koyduğu bir çok proje kaldırıldı. Kadın belediye eşbaşkan arkadaşlarımız görevden alınarak tutuklandı. Kapatılan kadın kurumlarını tekrardan açarak eskisinden daha güçlü bir hale getireceğiz. Öncelliğimiz bu kentin kadın kimliğine yapılan saldırıya cevap olmak ve kadının görülmediği belediyede onu öncü yapmaktır" dedi.

Halkın yönetimde olacağının altını çizen Yaşar, "Halk sadece seçim günü oyunu kullanıp geri gelmeyecek. Halk belediyeye ilişkin alınan her kararda söz sahibi olacak. Tüm çalışmaları halkla birlikte yürüteceğiz" diye ifade etti. 

'BU HALKIN OYUNUN RENGİ BELLİ'

Halkın tarihin her döneminde belediyelerine sahip çıktığını kaydeden Yaşar son olarak şunları dile getirdi: "Bir seferberlik ruhu ile mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak çalışmaları halk ile birlikte yürüteceğiz. Bu halkın oyunun rengi bellidir ona göre bir pasiflik içine girmeden çalışmaları daha da güçlendirerek gasp edilen belediyeleri alacağız."

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum