Yüksekova: 25 öğrenciden 18'ini üniversiteli yaptı

Yüksekova: 25 öğrenciden 18'ini üniversiteli yaptı

Yüksekova'da Beden Eğitimi Öğretmeni Hamit Şedal, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açtığı BESYO özel yetenek hazırlık kursu ile 18 öğrenciyi üniversiteli yaptı.

Yüksekova Haber Portalı

Yüksekovalı Beden Eğitimi Öğretmeni ve Spor Bilimleri Uzmanı Hamit Şedal, Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu (BESYO) yetenek sınavlarına girmek isteyen öğrenciler için Halk Eğitim Merkezi bünyesinde BESYO özel yetenek hazırlık kursu açtı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Merkezi tarafından da destek alan genç öğretmen, 5 ay boyunca hem arazide hem de Yüksekova İlçe Stadyumu ile Gençlik ve Spor Merkezi'nin spor salonunda kursa dahil olan 25 öğrenciyi yetiştirdi.

Kursun sonunda Bitlis, Bingöl, Gaziantep, Van, Hakkari gibi kentlerde yapılan yetenek sınavlarına katılan 25 öğrenciden 18'i çeşitli üniversitelere yerleşti.

Öğrencilerinin başarısından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Beden Eğitimi Öğretmeni Hamit Şedal, çok kısıtlı şartlarda çalıştıklarını ve öğrencilerinin gösterdiği azmin sonucunda başardıklarını söyledi.

Gençlik ve Spor Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz'ın kendilerine çok destek verdiğini ifade eden Şedal, "Bize destekte bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğü'ne ve İlhan Yılmaz'a teşekkür ederim. Başarı hiçbir zaman tesadüfî değildir. Başarı daima ter kokar. Mutluyuz çünkü verdiğimiz emeğin meyvesini almamız bizleri mutlu etti. Ne kadar zor şartlarda olsa da, maddi imkânlar kısıtlı olmasına rağmen kendi imkânlarımızla, aldığımız desteklerle ve öğrencilerimizin azmi ile başarılar elde ettik." dedi.

Yüksekova'da spor salonlarının eksikliğinden bahseden Şedal şöyle konuştu:

"Toplamda 7 üniversitenin parkurlarını öğrencilerimize kurduk ve 13 öğrencimiz yetenek sınavı ile 5 öğrencimizin de tercih sonucunun gelmesiyle toplamda 18 öğrencimiz değişik üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksekokulunu kazanmışlardır. 5 ay boyunca 2 ay arazi, 3 ay ise İlçe Gençlik ve Spor Merkezi salonunda öğrencilerimize kurs verdik. Azimli çalışmalarıyla ve ailelerinin desteğiyle beraber öğrencilerimizin yüzde 70’ni yerleştirebildik. İlçemizde kapalı spor salonunun bir tane olması ve birçok spor kurslarının da sadece bu salonda olması bizi zorlasa da Gençlik ve Spor Merkezi, kapılarını bizlere açtı. Bizlere verdikleri desteklerinin boşa çıkarmadığımız için de mutluyuz. Aslında Yüksekova’ da “Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi” okulu olsa daha güzel şeylerin olacağına inanıyoruz ve gelecek senelerde başta Yüksekova Kaymakamlığımızın ve bünyesinde bulunan tüm kurumların da desteğiyle birçok öğrencimizin yeteneklerini keşfedip daha güzel şeylerin olacağına inanıyoruz.”

Uzun ve zorlu bir süreçten sonra üniversiteli olma mutluluğu yaşayan öğrenciler ise, "5 ay boyunca tüm zamanını bizlere harcayan Hamit Şedal hocamıza ve desteklerini esirgemeyen, her konuda bizlere yardımcı olan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve İlçe Gençlik Merkezi Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Sınavlardan sonra tekrar spor salonuna bir araya gelen Hamit Hoca ve öğrencileri, elde ettikleri başarıyı kestikleri pasta ile kutladı.

e1-085.jpg

e2-079.jpg

e3-053.jpg

e6-014.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum