YSK, seçim iptali istemini reddetti

YSK, seçim iptali istemini reddetti

YSK, CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul seçimlerinin tümüyle iptal edilmesi istemini oybirliği ile reddetti.

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından CHP ve İYİ Parti tarafından yapılan İstanbul’da tüm seçimlerin iptali yönündeki başvurusunu reddetti.

CHP ve İYİ Parti, YSK’nın sandık başkanlarının kamu görevlisi olmadığı gerekçesiyle verdiği iptal kararının ardından,  ilçe belediye başkanlıkları, il genel meclisi ve belediye meclis seçimlerini de iptal etmesi yönünde talepte bulunmuştu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP ve İYİ Parti’nin, İstanbul’da tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle ayrı ayrı yaptıkları başvuruları reddetti.

CHP, “sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan kişilerin görev yaptığı” gerekçesiyle İstanbul’da 31 Mart 2019’da yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin YSK tarafından iptal edilmesi nedeniyle, İstanbul’daki tüm ilçe belediye başkanlığı seçimleri ile 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin iptali için “tam kanunsuzluk” gerekçesiyle YSK’ye başvurmuştu. İYİ Parti de aynı talepte bulunmuştu.

YSK, bugünkü gündem toplantısında tüm başvuruları ele aldı. Ayrıca YSK, İYİ Parti’nin Mustafa Kemal Paşa için yaptığı başvuruyu da reddetti.

KILIÇDAROĞLU: BU KADAR HAKSIZLIK YAPILMAZ

Kurul, CHP ve İYİ Parti’nin sandık kurullarının teşekkülündeki usulsüzlükler nedeniyle İstanbul’daki tüm seçimlerin iptali ile 24 Haziran seçimlerinin iptal edilmesi istemlerini reddetti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Kılıçdaroğlu, YSK’nin ret kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Farklı bir karar beklemiyorduk. YSK kendisini reddeden bir kurum. Farklı bir kurum beklemek mümkün değil. Sandık aynı sandık, seçmen aynı seçmen. Gidiyorlar oy kullanıyorlar, 4 pusulayı sandığa atıyorlar. Aynı YSK zarfları kabul ediyorum ama birini doğru bulmuyorum diyor. İstanbul Büyükşehir adayında yanlışlık tespit ettik diyorlar. Neye göre, kime göre… İlkokuldan mezun olan sağduyulu birine sorarsanız burada yanlışlık var der. Daha önce de söylemiştim. YSK’de yedili bir çete var, talimatla karar veriyorlar. Ama bu bizi asla umutsuzluğa sevk etmemeli. 16 milyon İstanbullunun vicdanına, sağduyusuna güveniyoruz. Ekrem İmamoğlu sadece CHP’nin adayı değil 16 milyon İstanbullunun adayıdır. Bu kadar haksızlık yapılamaz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” dedi.

AKŞENER: İMAMOĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ

İYi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, “31 Mart’ta Sayın Ekrem İmamoğlu’nu destekledik. Bugün de elimizdeki tüm imkanları kullanarak Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz. Herhangi bir tereddütte mahal vermeyecek çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.