YSK Maltepe'deki iptali kaldırdı

YSK Maltepe'deki iptali kaldırdı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul Maltepe'de oyların yeniden sayımının iptali kararını kaldırdı.

YSK, CHP’nin Maltepe itirazını kabul ederek, ilçe seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı.

Böylece kalan 160 sandığın sayımı devam edecek; 400 sandık yeniden sayılmayacak. YSK, Maltepe İlçe Seçim Kurulu’na sayım kurulu oluşturma yetkisi de verdi.

YSK’nın Maltepe ile ilgili kararında, bugüne kadar yapılan sayımların geçerli olduğu, kalan sandıkların ek terminaller kurulup hızla sayılıp bitirilmesi ve YSK kararına uymayanlar hakkında cezai işlem yapılmasına hükmedildi. Karar metni şöyle:

Kararın, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım’ın basın toplantısı sırasında açıklanması dikkat çekti.

‘TÜM SAYIMLAR SALI ÖĞLEN BİTER’

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, kararın hemen ardından yaptığı sosyal medya paylaşımında bu kararla birlikte sadece 160 sandığın yeniden sayımının yapılacağını açıklayarak, “Tüm sayımlar salı öğlen biter” dedi.

Yarkadaş daha sonra yaptığı açıklamada ise yeniden sayımda sağlanan ilerleme ile Maltepe’deki 1089 sandıktan sadece 158’inin sayılmayı beklediğini belirtip, “Saat 16.40 itibariyle @ekrem_imamoglu şu an 13.907 oy farkıyla yeniden İstanbul Belediye Başkanı… AKP ve MHP’nin keyfi tutumu da hukuku istismar etmesi de buna engel olamadı ve olamayacak” ifadelerini kullandı. 

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.