YSK kararı: İstanbul'da seçim yenilenecek

YSK kararı: İstanbul'da seçim yenilenecek

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptal edilmesi itirazını kabul etti. Karar dörde karşı yedi oyla alındı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), AK Parti’nin 31 Mart’ta yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazlarını karara bağladı duyuruldu. Kurulun büyükşehir seçiminin yenilenmesi kararı aldığı belirtildi. AK Parti’nin YSK temsilcisi Recep Özel twitter hesabından “İstanbul seçimleri yenileniyor. Hayırlı olsun” diye tweet attı. Kararın dörde karşı yedi oyla alındığı öğrenildi. YSK Büyükçekmece ve Maltepe ilçelerine ilişkin itirazlar görüşmedi. Bu iki ilçeyle ilgili itirazlar da yarın YSK tarafından ele alınacak.

BEŞ POLİS OTOBÜSÜ SEVK EDİLDİ

YSK binası çevresinde güvenlik tedbirleri artırıldı. Beş polis otobüsü YSK binası önüne yerleştirildi ve bölge bariyerlerle kapatıldı.

AK PARTİ’NİN İDDİALARI NELERDİ?

AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve yenilenmesi istemiyle yaptığı başvuruda 46 bin 447 seçmenin, kısıtlı olmasına rağmen oy kullandığını öne sürmüştü. Ayrıca, AK Parti’nin dilekçesinde İstanbul genelindeki 62 bin 560 sandık başkanı ve memur üyesinin 19 bin 623’ünün kamu görevlisi olmayan kişiler arasından belirlendiği iddia edilmişti. Sandık görevlilerinin arasında Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden çıkarılan kişilerin bulunduğu da AK Parti’nin iddiaları arasındaydı.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.