YSK, İYİ Parti'nin itirazını reddetti

YSK, İYİ Parti'nin itirazını reddetti

İYİ Parti, YSK'nin İstanbul'da 5 bin 315 kısıtlı seçmenin daha araştırılması yönündeki ara kararına itiraz etti. Ancak YSK bu itirazı kabul etmedi.

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul’da 5 bin 315 kısıtlı seçmenin daha araştırılması yönündeki ara karara İYİ Part’nin yaptığı itirazı reddetti. Kısıtlı seçmenlere yönelik araştırma devam edecek.

YSK, AK Parti’nin yaptığı başvuru üzerine, İstanbul’da 5 bin 135 kısıtlı seçmenin araştırılmasına karar verdi. İYİ Parti ise itirazın mazbata verildikten yedi gün sonra yapılması gerektiğini belirterek karara itiraz etti. İYİ Parti’nin YSK Temsilcisi Tolga Öztürk’ün verdiği itiraz dilekçesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 17 Nisan’da mazbatasını aldığı, olağanüstü itirazların ise mazbata verildikten sonra 7 gün içinde yapılması gerektiğine dikkat çekildi. Dilekçede, “AK Parti tarafından bugün tarihli verilen dilekçenin ekinde yer alan kişilerin araştırılması 298 sayılı kanunun 130. Maddesine aykırıdır” denilerek, araştırma kararının kaldırılması istendi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.