YSK, Büyükçekmece itirazını görüşmeyi erteledi

YSK, Büyükçekmece itirazını görüşmeyi erteledi

YSK, AK Parti'nin Büyükçekmece'deki seçimde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle yaptığı itirazı görüşmeyi erteledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti’nin İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki seçim sonuçlarına yaptığı itirazı ele aldı. Yaklaşık iki saatlik toplantının ardından YSK, Büyükçekmece başvurusunun görüşmesini erteledi.

AK Parti, İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde 20 binden fazla sahte seçmen olduğunu iddia etti. CHP ise 24 Haziran seçimiyle 31 Mart seçimi arasındaki seçmen farkının 2 bin 500 olduğunu belirtti. İddiaların ardından polisler evleri dolaşarak seçmen listelerini kontrol etti. AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, dün yaptığı açıklamada “8 aylık süre içerisinde bu kadar yüksek bir oranda Büyükçekmece’nin ortalama 150-160 bin dersek seçmen sayısına yaklaşık yüzde 20’ye yakın bir seçmen hareketi, yani 26-27 bin bir seçmen hareketi. Böyle bir durumda askı ve itiraz süresi, kolluk kuvvetinin o esnada gidip bakması vesaire filen mümkün değil” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.