YSK, Binali Yıldırım'la ilgili ilke kararı almadı

YSK, Binali Yıldırım'la ilgili ilke kararı almadı

Avukat Sedat Vural, Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak Binali Yıldırım'ın istifa zorunluluğunun bulunup bulunmadığına ilişkin ilke kararı verilmesini istedi. YSK adaylık sürecinin başlamadığını gerekçe göstererek talebi reddetti.

Avukat Sedat Vural TBMM Başkanlığı’ndan istifa etmeyen AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım’la ilgili Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’na başvuru dilekçesi verdi.

Anayasa’nın 94’üncü maddesini hatırlatan Vural, Yıldırım’ın TBMM Başkanlığı görevinden istifa zorunluluğunun bulunup bulunmadığı konusunda YSK’nın ilke kararı vermesini talep etti.

Yıldırım’la ilgili başvuruyu değerlendiren YSK, adaylıkla ilgili sürecin başlamamış olması ve itiraz olarak gelme ihtimali bulunan bir konuda nihai karar niteliğinde ilke kararı alınmasının hukuken mümkün olmadığı gerekçe göstererek talebi reddetti.

YSK SEÇİM TAKVİMİYLE YANIT VERDİ

Büyükşehirlerde belediye başkan adaylarının il seçim kurullarına bildirilmesi için son tarihin 19 Şubat olduğunu hatırlatan ve seçim takvimini paylaşan YSK, Vural’ın Binali Yıldırım’la ilgili ilke kararı alınması için yaptığı başvuruyu reddetme gerekçesini şu şekilde ifade etti:

“İlke kararı alınması için yapılan müracaat kurumumuzca değerlendirilmiş olup, adaylıkla ilgili sürecin başlamamış olması, adaylıkla ilgili süreçte bu konu ile ilgili itiraz yapılması halinde, itiraz konusunun nihai inceleme mercinin kurulumuz olması, kurulumuzun itiraz olarak önüne gelme ihtimali bulunan bir konuda nihai karar niteliğinde ilke kararı almasının hukuken mümkün olmadığı gözetilerek, ilke kararı alınması talebinin reddine karar verilmiştir.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.