YSK Başkanı Güven: Veri kaybı yaşanmadı

YSK Başkanı Güven: Veri kaybı yaşanmadı

Yerel seçimle ilgili açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven "Kesin seçim sonuçlarını en kısa süre içerisinde açıklayacağız" dedi. Güven, YSK'den veri akışının bir süre kesilmesi nedeniyle veri kaybı yaşanmadığını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven 31 Mart Yerel Seçimleri’ne ilişkin basın toplantısı düzenledi. Güven il ve ilçe seçim kurullarının açıklama yapacağını YSK’nin bir açıklama yapmayacağını belirtti.

“Seçim sonuçları en kısa sürede açıklanacaktır” diyen Güven, yayın yasağı kalkmadan yayın yapan televizyon kanallarının sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiğini hatırlattı.

Güven, YSK’den veri akışının kesilmesi sırasında herhangi bir kayıp yaşanmadığını ve verilerin kesinti sonrasında partilere aktarıldığını belirtti.

Güven, “Servis yazılımında teknik gereklilik nedeniyle yapılan işlem sonucunda siyasi partilerimizin veri çekme sürecinde bir kesinti olup giderilmiştir. Bu arada herhangi bir veri kaybı yaşanmamış, kesintinin giderilmesinden sonra tüm bilgiler siyasi partilere aktarılmaya devam edilmektedir” dedi. 

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.