YSK Başkanı Güven: Her dosya için bilgi veremem

YSK Başkanı Güven: Her dosya için bilgi veremem

Seçim itirazları ve yeniden sayımlarla ilgili açıklama yapan YSK Başkanı Sadi Güven, "Benden her bir dosya için haber beklemeyin" dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven yerel seçim sonuçları ve itiraz sürecine ilişkin yaptığı açıklamada “yargı süreci devam ettiği için ayrıntılı bilgi veremeyeceğini” söyledi.

Seçimin ardından İstanbul’a ilişkin olarak yaptığı ilk açıklamada, Ekrem İmamoğlu’nun Binali Yıldırım karşısında önde olduğunu söyleyen Güven, bugün kendisine İstanbul’la ilgili yöneltilen soruya ise “her dosya için ayrıntılı bilgi veremeyeceği” yanıtını verdi.

Güven’in açıklaması şöyle: “Seçimin sona ermesinden itibaren yargıya ilişkin görevimiz başladı. Şikayetlerle ilgili toplanıp karar veriyoruz. Parti temsilcileri de karar verme sürecindeki toplantılarımızda hazır bulunuyor. Bu süreç devam ediyor. Yargı süreci içinde hakimler baktıkları davalarla ilgili açıklama yapmazlar. Benden her bir dosya için haber beklemeyin. Daha önce de belirttim. Yargı sürecinde diğer konularda detay verdiğim halde yargı sürecinde herhangi bir açıklama yapmayacağım. Benden detaylı bilgi istemeyin, vermem doğru değil yargı sürecine saygısızlık olur.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.