Youtube nefret söylemine savaş açtı: 500 milyon yorum silindi

Youtube nefret söylemine savaş açtı: 500 milyon yorum silindi

Nefret söylemi politikasının kapsamını genişleten Youtube, tespit edilen içerikleri platformdan kaldırıyor. Üç ayda platformdan 17 bin kanal, 100 bin video ve 500 milyon yorum silindi.

Yayın politikalarını güncelleyip nefret söylemi kapsamında yenilikler getiren YouTube, nisan ve haziran ayları arasında 17 bin kanal, 100 bin video ve 500 milyon yorumu kaldırdı.

Google’a ait video paylaşım sitesi Youtube, nefret söylemi tespiti için 10 binden fazla kişinin görevlendirildiğini ve otomatik algılama sistemlerinin geliştirilerek araştırmaların kapsamının genişletildiğini açıkladı. Bu kapsamda geçen ay 30 bin videonun platformdan kaldırıldığını duyuran Youtube, nefret söylemini ve potansiyel şiddet içerikli videoları görüntülenmeden önce platformadan kaldırmayı hedeflediklerini de belirtti.

Youtube’un güncellenen nefret politikasına göre, şu özelliklerden birine dayalı olarak birey veya gruplara yönelik şiddeti veya nefreti teşvik eden içerikler kaldırılacak: Yaş, toplumsal sınıf, bedensel engel, etnik köken, cinsel kimlik, uyruk, ırk, göçmenlik durumu, din, biyolojik/toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim, önemli bir şiddet olayının kurbanları ve yakınları, gazilik durumu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.