YouTube 12 yıl sonra logosunu değiştirdi

YouTube 12 yıl sonra logosunu değiştirdi

Video izleme platformu YouTube, 12 yıl aradan sonra ilk kez logosunda köklü bir değişiklik yaptı.

YouTube, çok küçük rötuşlar haricinde hiç değiştirmediği logosunu değiştirdi.

YouTube’un logosu, Tube yazısının kırmızı bir ekran arka planına oturtulmasından oluşuyordu. 12 yıl sonra değişen logoda YouTube yazısı artık tamamen "özgür". Kırmızı ekran üzerinde bir oynatma simgesi yazının sol kısmına yerleştirilmiş. Yani eskisinden daha uzun bir logo ortaya çıkmış.

HER EKRANA UYGUN LOGO

Yeni Youtube logosu geniş ekranlarda yazı stili ile kullanılabilecekken küçük ekranlı mobil cihazlarda ise sadece kırmızı ekran logosu kullanabilecek. Böylece tüm platformlarda daha iyi bir şekilde görünecek.

Bir süredir test aşamasında olan material tasarım anlayışı da yaygın kullanıma sunuldu. Polymer arayüzünü temel alan yeni tasarım daha hızlı ve daha sade bir görünüm sunuyor. Mobil tarafta gezinti menüsü alt kısma getirilirken videoları hızlandırma ve yavaşlatma özelliği de getirildi. Ayrıca video penceresi hangi pozisyonda olursa olsun ekrana sığacak şekilde ayarlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.