Yol için mezarlar açıldı, yakınlarına haber verilmedi

Yol için mezarlar açıldı, yakınlarına haber verilmedi

Düzce Belediyesi'nin Darıcı Mahallesi'ndeki yol genişletme çalışmaları kapsamında bazı mezarlar açılıp, kemikler ceset torbalarına dolduruldu.

Düzce Belediyesi, şehir merkezi ile Aydınpınar köyünü birbirine bağlayan Aydınpınar Caddesi üzerinde yol yapım ve genişletme çalışması başlattı.

Çalışma kapsamında, Darıcı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ancak Çay Mahallesi’ne ait olan mezarlıktaki mezarlar kaldırıldı. Yoldan geçenler durumu görünce, mezarlıkta yakınlarının mezarı bulunanlara haber verdi.

300 MEZAR TAŞINDI

Haberi alıp gelenler, yakınlarının mezarlarının açıldığını ve kemiklerinin ceset torbalarına konulduğunu görünce büyük üzüntü yaşadı. Kendilerine haber verilmemesine tepki gösterenler belediyeyi aradı.

Yapılan görüşmelerin ardından ceset torbalarına konulan kemikler aynı mezarlıktaki alanlarda toprağa verildi. 6 mezarın taşındığı, yaklaşık 30 mezarın daha taşınacağı öğrenildi.

‘ÖLÜLERİMİZİ POŞETLER İÇİNDE GÖRDÜK’

Mezarlar taşınırken kendilerine haber verilmesi gerektiğini belirten yurttaşlar, “Biz ölülerimizi poşetler içerisinde gördük. Ne haber verdiler ne bizi aradılar. Burada herkesin bir yakını var. Biz kaldırılmasın demiyoruz. Sadece bize haber verilsin istiyoruz. Aklımız duracak, şaşırdık, ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Yol yapsın devletimiz, ama bize 1 hafta önceden haber verselerdi biz de ona göre önlem alırdık. Geldik, ölülerimizin kemikleri poşetler içerisinde duruyor. Hiçbir tebligat yapılmadı. Tesadüfen öğrendik. Gelmiş çıkarmışlar, çıkardıklarında hiçbirimiz burada yoktuk” diye konuştular.

Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Numan Şirin ise mezarlar kaldırılırken çökme meydana geldiği için böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade ederek, “Bu mezarlığımızda yol genişletme çalışması olacağından dolayı, belli mezarlar yol üzerinde kalıyordu. Bunun üzerine mezarları kaldırmamız gerekiyordu. Mezarlarda sorun oluştu. Mezarları alırken yanındaki mezarlarda çökme oldu. Biz mezar kaybolmasın istedik. Daha sonra yakınları geldi. Bize, tekrar defin edin, dediler. Biz de defnettik. Aynı yere defnettik. Çünkü mezarlar dokunulamaz. Mezarlara zarar verilemez. Biz onların acısını artırmak için değil, ortak olmak için buradayız” dedi.

Haber: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.