YOKAD'tan yeni proje

YOKAD'tan yeni proje

AB Sivil Düşün Programı kapsamında desteklenen, Yüksekova Kadın Derneği tarafından yürütülen, “ Kadın Sivil Toplum Örgütleriyle El Ele” projesi kapsamında yapılacak olan projeye başlandı.

Projede kapsamında 250 adet Kürtçe ve Türkçe kadına yönelik şiddet el kitabı ve 1000 adet broşür bastırıldı.

Hakkari ve ilçelerinde faaliyet yürüten kadın dernekleriyle beraber hareket edeceklerini söylen dernek yetkilileri “Kadın STK kurulması yürütülmesinde aktif olarak görev yapan STK temsilcisi kadınlardır. Bölgede kadınlara yönelik çalışmalar kadın sorunlarının çözümüyle ilgili küçük çalışmaları bulunmaktadır. Ancak tanınmış ve güçlü bir STK olmadıkları için karar mekanizmaları içinde yer almamaktadırlar. Diğer kadın STK ile ilişkileri yok denecek kadar azdır. Projemizin gerçekleşmesiyle bölgede yer alan kadın sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı kadınların sorunlarının çözümüne yönelik ortak projeler geliştirilmesi olacaktır. Paneller  düzenlenecek ve bölgedeki tüm kadın STK ağ oluşturulacaktır. Panellere  katılacak olan kadın STK'ların temsilcileri birlikte olmak, bir soruna ortak çözüm bulmak , birlikte hareket etmek , proje üretmek ve ortak iletişim ağı kurma olanağı elde edeceklerdir” dediler

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum