YÖK: Üniversitelerde önleyici güvenlik tedbirleri arttırılacak

YÖK: Üniversitelerde önleyici güvenlik tedbirleri arttırılacak

YÖK ve İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan komisyon, tüm üniversitelerin güvenlik verilerinin toplanarak risk analizi yapılmasına karar verdi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve İçişleri Bakanlığı’nın üniversitelerdeki şiddet olaylarını önlemek için kurduğu geçici ortak komisyon ilk toplantısını yaptı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, ilgili YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yetkililer katıldı.

“Üniversitelerde Huzuru ve Güveni Artırma Toplantısı” adıyla yapılan toplantının ardından yağılan açıklamada, “Bilindiği üzere yükseköğretim kurumlarının odaklanması gereken iki husus nitelikli bilgi ve nitelikli insan gücünün oluşturulmasıdır. Akademik özerklik ile güvenlik arasındaki hassas ilişkiyi de dikkate alarak akademik personel, idari personel ve öğrencilerimizin huzur ve güvenini önemsemekteyiz” denildi.

Toplantında alınan kararlar şöyle:

“1- Huzur ve güveni artırmaya yönelik devlet/vakıf bütün üniversiteler dâhil bütün yerleşkelere yönelik güvenlik verilerinin toplanması ve risk analizinin yapılması,

2- Üniversitelere ait yerleşkelerin girişinde özel güvenlik görevlileri tarafından yapılan önleyici güvenlik tedbirlerinin artırılması,

3- Fiziki tedbirlere yardımcı olan araç ve gereçlerin nicel ve niteliğinin artırılması,

4- Üniversitelerde şiddet ve huzursuzluğa sebep olan nedenlere ilişkin bilimsel çalışmaların başlatılmasının teşvik edilmesi.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.