YÖK düzenlemesi ve sağlık yasası Meclis'ten geçti

YÖK düzenlemesi ve sağlık yasası Meclis'ten geçti

Akademik özgürlükleri daha fazla kısıtlayacak olmasıyla eleştirilen YÖK Kanunu'ndaki düzenlemelerle, teklife eklenen sağlık yasası Meclis'ten geçti.

Yükseköğretim (YÖK) Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Düzenleme akademik özgürlükleri kısıtlamakla muhalefet tarafından eleştirildi. Düzenlemede yer alan, "Terör niteliğinde eylemlerde bulunmak veya bu eylemleri desteklemek, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütler için kullanmak ya da kullandırmak” maddesi, öğretim üyeleri için meslekten çıkarma gerekçesi olacak.

Kanun, Meclis Genel Kurulu’na geldiğinde, ilgili madde “terör örgütlerinin propagandasını yapmak, bu örgütlerle eylem birliği içerisinde olmak veya bunlara yardım etmek, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak” şeklindeydi. Görüşmeler sırasında bu madde değiştirildi.

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI DA GEÇTİ

Meclis'te grubu bulunan 5 partinin imzasıyla, kanun teklifine, "sağlıkta şiddetin önlenmesine ilişkin" 3 madde de eklendi. Sağlık çalışanlarına yönelik, "yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlarında cezalar yarı oranında artırılacak ve ertelenemeyecek. Ayrıca sağlık çalışanları, başka görevli mevcut ise saldırıdan ya da olay yerinde olan yakınlarına hizmet vermekten kaçınabilecek.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum