YÖK Başkanı: Tatil hareketliliği de riskli olabilir

YÖK Başkanı: Tatil hareketliliği de riskli olabilir

Korona virüsü salgınının Türkiye'de de tespit edilmesinin ardından üniversitelerin tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Yekta Saraç açıklamada bulundu.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, korona virüsü salgının Türkiye’ye de sıçramasının ardından üniversitelerde eğitime ara verilmesi ile ilgili beklentilere yanıt verdi. Saraç, tatil kararını devletin vermesi gerektiğini ifade ettiği açıklamada, ”Üniversitelerde eğitime ara verilip verilmemesi konusunda devlet kararına uyacağız. Meselenin tatile getirilmesini doğru bulmuyorum, kararı devletin alması lazım” dedi.

Yekta Saraç, tatil kararının yeni riskler doğurabileceğini vurguladığı açıklamada, “Korona virüsü ile ilgili bütün üniversitelerde bir rektör yardımcısı görevlendirildi. Ciddi bir bilgilendirme sürecine başlıyoruz. Olası bir tatilde yüz binlerce öğrenci memleketlerine dağılacak. Bu hareketlilik de riskli olabilir” ifadelerini kullandı.

Korona virüsü salgınının Türkiye’de görülmesinin ardından Kadir Has Üniversitesi eğitime ara verirken Boğaziçi Üniversitesi, Nisan ayındaki bahar tatilini Mart ayına çekmişti. Sosyal medyada da çok sayıda öğrenci okulların tatil edilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.