Yıldız: AKP, koronavirüs yerine Kürt halkının iradesiyle mücadele ediyor

Yıldız: AKP, koronavirüs yerine Kürt halkının iradesiyle mücadele ediyor

Kayyım atanan Ergani Belediyesi Eş Başkanı Meryem Yıldız, "Korona virüsle mücadele etmesi gereken AKP, Kürt halkının iradesiyle mücadele ediyor. Türkiye halkları bunun hesabını soracaktır" dedi.

Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine kayyım atandı. Belediye eş başkanları da evleri basılarak gözaltına alındı. Kayyım atanan Ergani Belediyesi Eş Başkanı Meryem Yıldız, Ak Parti’yi korona virüsü yerine Kürt halkının iradesiyle savaşmakla suçladı.

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla HDP’nin Batman, Ergani, Silvan, Lice ve Eğil belediyelerine kayyum atandı. İlçe kaymakamının kayyım olarak atandığı Ergani Belediyesi’nde aramalar sürerken, Eş Başkan Ahmet Kaya, evine yapılan baskınla gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Abluka altına alınan hizmet binası önünde bekleyişini sürdüren Eş Başkanı Meryem Yıldız ve meclis üyelerinin binaya girişlerine izin verilmiyor.

‘HALKLAR HESABINI SORACAK’

Kayyım atanmasına tepki gösteren Meryem Yıldız, Ak Parti’nin belediyelerin haksız ve hukuksuz bir şekilde gasp edildiğini belirterek Ergani halkının bu irade gaspını kabul etmeyeceğini söyledi. Seçilmiş bir eş başkan olarak kendi belediyelerine giremediklerini söyleyen Yıldız, AK Parti’nin korona günlerinde krizi fırsata çevirmeye çalıştığını belirterek “Korona virüsle mücadele etmesi gereken AKP, Kürt halkının iradesiyle mücadele ediyor. Türkiye halkları bunun hesabını soracaktır” diye konuştu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.