Yıldırım'dan canlı yayın açıklaması: Biz hazırız

Yıldırım'dan canlı yayın açıklaması: Biz hazırız

AK Partili İstanbul adayı Binali Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'yla canlı yayına çıkmaları konusunda partisinin CHP ile görüştüğünü söyledi.

AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile canlı yayına çıkma konusunda CHP ile görüşme yapıldığını söyledi. Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun canlı yayına izin verdiğini açıkladı ve “Biz her şeye hazırız” dedi.

Binali Yıldırım, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Sivas’ta, İstanbul’da Sivaslı seçmen sayısının çok fazla olduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi: “Sivas’ta yaşayanların iki katından fazla Sivaslı İstanbul’un 39 ilçesinde, 961 mahallesinde yaşıyor. Dolayısıyla İstanbul seçimlerini de belirleyecek en önemli illerimizden bir tanesi Sivas’tır. Sivaslı hemşehrilerim her zaman siyasette benim yanımda durmuştur, bana omuz vermiştir. İstanbul seçimlerinde adaylığımda da destek vereceklerinden zerre kadar tereddüdüm yok. Ancak hemşehrilerime burada bir hatırlatma yapmak isterim, birçok hemşehrimiz İstanbul’dan doğal olarak memlekete geldi. Tatillerini burada geçirdiler, ancak tatil bitince mutlaka onları İstanbul’a bekliyoruz. Çünkü İstanbul’un Sivas’a, Sivaslılara ihtiyacı var. İstanbul bayramı var. 23 Haziran bayramında Sivaslılar da bizimle beraber olsun diye çok arzuluyoruz.”

‘TABİİ HER ŞEYİ KONUŞURUZ’

Yıldırım, “CHP’li rakibiniz Ekrem İmamoğlu ile ortak canlı yayına çıkma durumu söz konusuydu. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” hatırlatmasında bulunan basın mensubuna, “Doğru. Mahir Bey CHP ile görüştü, Genel Başkan Yardımcısı ile onlar da Sayın Genel Başkan Kemal Bey’e aktarmışlar. Kemal Bey de izin vermiş” karşılığını verdi.
“Siz nasıl bakıyorsunuz?” sorusu üzerine de “Biz zaten baştan söyledik. Biz her şeye hazırız.” diyen Yıldırım, “Her şey konuşulacak mı?” diye soran gazeteciye ise “Şöyle, öncelikli İstanbul, gayet tabii her şeyi konuşuruz. Önemli olan, İstanbullu ne duymak istiyor. İstanbul önceliğimiz ama gereken her şeyi konuşuruz. Bir problem yok” yanıtını verdi.

Binali Yıldırım, İmamoğlu’nun, kiraz ağacına çıkarak kiraz topladığının hatırlatılması üzerine de “Öyle mi, güzel. Kiraz ağaçları gevrek olur. Dikkat etsin, düşmesin. O bize lazım 23’üne” diye konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.