Yıldırım: İmamoğlu'yla yayın hakkında arkadaşlar görüşüyor

Yıldırım: İmamoğlu'yla yayın hakkında arkadaşlar görüşüyor

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, CHP'li rakibi Ekrem İmamoğlu'yla televizyon yayına katılma konusunda görüştüklerini söyledi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’yla canlı yayına çıkmaları için görüşmeler yapıldığını söyledi. Yıldırım, “Arkadaşlarımız görüşüyorlar. Artık o hazırlıkları, detayı, günü, içeriği, kuralları… Tabii bu yayının İstanbullulara bir katkı sağlamasını önemsiyorum. Tercihim, ağırlıklı İstanbul olmalı” dedi.

İmamoğlu’nun kampanyasında kendisini taklit ettiğini savunan Yıldırım, “Rakibim, genellikle benim gördüğüm beni kopyalıyor. İşte halkla daha sıcak ilişkiler içerisinde, halkın içinden ayrılmadığı görünümünü veriyor ama taklidimden sakınmalarını tavsiye ediyorum vatandaşlara” şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, NTV canlı yayınında gündemdeki konularla ilgili soruları yanıtladı. Yıldırım’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

MAĞDUR OLAN İSTANBULLULARDIR: Seçimlerin yenilenme kararıyla ilgili vatandaşların ilk günlerde biraz kafası karışıktı doğrusunu söylemek gerekirse. Ancak konuştukça, meseleyi izah ettikçe kuşkunun ortadan kalktığını gördük. Sokağın gündeminde değil bu. Adaylardan ne yapacak, ne vaatleri var, bunları bekliyor. Esasında bu seçimin mağduru 8.5 milyon oy veren İstanbulludur. Mağduriyet algısı, tabii insanlar bize, bizim temasta olduğumuz insanlar genellikle bu konuları anlatınca yaşananların insanın içine sinmediğini kabul ediyorlar. Mağdur ne rakibim ne ben; birinci derecede mağdur İstanbulludur.

MAĞDURİYETİ YAPAN SEÇİM KURULU: Bu mağduriyeti yapan kim? Seçim kurulu. İlçe seçim kurulları işlerini düzgün yapmadılar. En masum şekilde bunu söylüyorum. Böyle değil. Organize bir kötülük var. Ama ben onu daha insaflı bir şekilde ifade ediyorum. Ben o kadarcık saymada çöpe atılan 16 bin oyu kurtardım. YSK ne diyor? Bu işi yapanlar hakkında soruşturma başlatılsın. Neye yarar kardeşim! Bir seçimin yenilenmesi kolay bir şey mi? Aslında kendini de ele veriyor; biz bu işi beceremedik, onun için sorumlular soruşturulsun, cezalandırılsın.

KARŞI OY YAZANLAR EVLERE ŞENLİK: Bir de karşı oy yazanlar var biliyorsun, o da tam evlere şenlik. Ne diyor? Efendim diyor, 2 Mart’ta itiraz vardı, etmediniz. Dolayısıyla kanunsuz atama bir sebep olamaz. Doğru ama diğer yandan doğru olan bir şey daha var. Ben diyorum ki kardeşim kimi görevlendirdin, bir bakayım. Yasak, veremem diyor. Müneccim miyim ben orada kimi görevlendirdi? Bilmeden nasıl itiraz edeceğim? Bu da kendi içinde yaman bir çelişki. Şimdi o hatadan da döndüler. Bundan sonra benim görüşüm yeni seçimde çok büyük problem çıkmayacak. Çünkü hatalar düzeltildi. Partiler bundan ciddi anlamda ders aldılar ve gözlerini dört değil sekiz açacaklar, vatandaşların verdiği oylara sahip çıkacaklar.

İMAMOĞLU, ‘SEKRETERİN 3 ARABASI VAR’ DEDİ, ADAMIN 1 ARACI VAR: İsraf tabii ki dinimizde haramdır. İsraf hiçbir şekilde, hele hele kamu adına iş yapanların müsaade etmemesi gereken bir şeydir. Şimdi iddialarda bulunuyor arkadaş ama iddiada bulunduğu arkadaşlar memur. Kendini savunma şansı yok. Hatta bir tanesi için, çok canım sıkıldı, sordum. Diyor ki “Bir genel sekreterin üç tane arabası vardı.” Yazlık, kışlık, bir de baharlık mı ne, öyle bir şey. Herhalde yaz kış lastiğiyle karıştırdı arkadaş. Adamın bir tane arabası var. Çoğu kere de Fatih’te oturduğu için yürüyerek gidip geliyormuş işe. Yani bu kadar çarpıtma olamaz. Bu arkadaşın yaptığı en güzel iş, söylenenleri değiştirerek sosyal medyada köpürtmek veya hiç söylenmeyeni söylenmiş gibi takdim ederek, onun üzerinden saldırmak.

İSPARK HİÇ ZARAR ETMEMİŞ: Mesela en son şeyi ellerine doladılar. (Bir yayındaki “İSPARK nasıl zarar eder ben de anlayamadım” ifadesi hakkında) Doğru. Onu kabul etti işte, zarar ettiğini söyledi… O cümlenin devamı da var. “Bir baktıralım rakamlara” dedim. Efendim şimdi İSPARK hiç zarar etmemiş. Geçen yılın karı İBB’ye para ödüyor. YAni kazandıklarından bugüne kadar 300 milyon para ödemiş. Onlarla da otopark yapılmış. Buna rağmen bu ödemelerden sonra da her yıl kar ediyor. Dolayısıyla tamamen algı oluşturmaya yönelik saçmasapan bir şey.

İMAMOĞLU’NDAN KAT KAT TECRÜBEM VAR: (CHP adayı Ekrem İmamoğlu’yla yayına hakkında) Arkadaşlarımız görüşüyorlar. Artık o hazırlıkları, detayı, günü, içeriği, kuralları… Tabii bu yayının İstanbullulara bir katkı sağlamasını önemsiyorum. Tercihim, ağırlıklı İstanbul olmalı. Onu söyleyince de onu da çarpıttılar. Korkuyor musun diğer konularda cevap vermeyeceğin için mi istemiyorsun gibi aslı astarı olmayan şeyler söylediler. Her şeyi konuşurum ben. Arkadaşımızın siyasi tecrübesinden kat kat tecrübem var, yaşadıklarım da var. Bu bir hakikat. İstanbul’da belediyeciliğim 1994’te başladı. Yeni İstanbul’a aday oluyor filan değilim. Cumhurbaşkınımızla dört buçuk sene beraber İstanbul’da beraber çalışmışız. Dolayısıyla her şeyi konuşuruz ama benim muradım İstanbulluya faydalı olan neyse onu konuşalım.

RAKİBİM BENİ KOPYALIYOR: Kampanyamızın esası dedikleri, biz AK Parti seçmeninden bir oy devşirmesi yapabilir miyiz, bunun üzerine kurulu. Kuran-ı Kerim okuması, partisinin adını ağzına almaması, parti liderlerini, parti mensuplarını kampanyasına dahil etmemesi size ne çağrıştırıyor? Bu bile başlı başına bir ölçüdür. Bir aday partisiyle anlam ifade eder. Partini yok sayamazsın, parti kimliğini yok sayamazsın. Partinle vatandaşın önüne çıkmalısın. Benim kanaatim o. Zaten aday rakibim, genellikle benim gördüğüm beni kopyalıyor. İşte halkla daha sıcak ilişkiler içerisinde, halkın içinden ayrılmadığı görünümünü veriyor ama taklidimden sakınmalarını ben tavsiye ediyorum vatandaşlara.

BÜTÜN KESİMLERDEN DESTEK İSTİYORUM: İstanbul’da yaşayan, İstanbul’un zorluklarını göğüslemeye çalışan, geleceğini İstanbul’da arayan herkesten oy istiyorum. Buna CHP seçmeni de dahil. Buna HDP’ye oy veren ya da vermeyen Kürt hemşehrilerimiz de dahil. Buna Saadet Partisi tabanı da dahil. Bütün kesimlerden destek istiyorum. Çünkü ben siyaseti hizmet aracı olarak görmüşüm. Hayatım boyunca da rozetini çıkarıp herkese hizmet götürmüş birisiyim.

E-SPOR OLİMPİYATLARI YAPMAK İSTİYORUZ: Gençlerimize aylık 10 GB internet vereceğiz. Spor tesisleri tüm gençlere ücretsiz olacak. E-spor olimpiyatlarını İstanbul’da yapmak istiyoruz. Akıllı şehir uygulamaları yeni istihdam yaratacak. Üniversite öğrencilerine ücretli staj sağlayacağız. (Kaynak: NTV)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.