Yıldırım: İmamoğlu'yla canlı yayın için özel çalışmam yok

Yıldırım: İmamoğlu'yla canlı yayın için özel çalışmam yok

AK Parti'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım, CHP rakibi Ekrem İmamoğlu ile çıkacağı canlı yayın için özel bir çalışması olup olmadığına dair soruya, "Hiçbir özel çalışmam yok. Ben çalışmamı 16 yıldır yapıyorum" yanıtını verdi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, daha önce yaptığı “Belediyeler istihdam sağlama yeri değildir” söyleminin arkasında olduğunu söyledi. Yenilenen seçim öncesinden söyleminde bir değişiklik olmadığını belirten Yıldırım, “Belediyeye adam doldurmayacağız. Biz şehirde istihdam oluşturacağız. 5 yılda 500 bin istihdam sağlayacak projelerimiz var. Yoksa belediyeye memur alacağız, işçi alacağız değil” ifadelerini kullandı.

“Rakibiniz Ekrem İmamoğlu’yla birlikte çıkacağınız yayın için özel bir çalışmanız var mı?” sorusu üzerine Yıldırım, “Hiçbir özel çalışmam yok. Ben çalışmamı 16 yıldır yapıyorum” dedi.

Cumhur İttifakı’nın AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, BBC Türkçe’den Ece Göksedef’in sorularını yanıtladı.

Seçmenlerden çözülmesini istedikleri sorunların başında trafik ve ulaşımın geldiğini aktaran Yıldırım, “Daha sonra otopark, yeşil alan, altyapı yetersizliği, kentsel depremsel dönüşüm gibi konular öncelikle telaffuz edilen konular. Bunlarla ilgili kapsamlı vaatlerimiz var” diye konuştu.

‘AK PARTİ’DEN SONRA BELEDİYELERİN TEMEL SORUNLARI KALMADI’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 2004’ten beri AK Parti’nin yönettiği hatırlatılan Yıldırım, “1994’te Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olduğunda bu şehirde su akmıyordu. Sokakları çamurdan, çukurdan geçilmiyordu. Hava kirliliği neredeyse yaşamı tehdit eder boyuta gelmişti. Çöp yığınları patlamış; insanlar hayatını kaybetmişti. Ama bunları bugün konuşmuyoruz, hiç kimse bugün bunları konuşmuyor. İnsanların ihtiyaçları değişiyor” karşılığını verdi.

“AK Parti iktidarlarında yerel yönetimler bir başarı öyküsüdür” diyen Yıldırım, “AK Parti’ye geçtikten sonra belediyelerin öyle temel sorunları kalmamıştır. Daha fazlasını, bu şehrin ihtiyacı olan ne? Ekonomisinin büyütülmesi, milyonlarca gence iş sağlanması, yatırımcıların buraya gelmesinin teşvik edilmesi…” ifadelerini kullandı.

‘METRO AĞI 518 KİLOMETRE OLACAK’

İstanbul’da 233 kilometre metro hattı olduğunu dile getiren Yıldırım, “Önümüzdeki 5 yıl içinde 518 kilometre metro ağı olacak. O zaman ne olacak? Toplu ulaşımın payı yüzde 48’e çıkacak. Şu anda ne kadar? Yüzde 18” dedi.

BEKÂ SÖYLEMİ YANITI: HEP İSTANBUL’U ANLATTIM, KAMPANYAMDA DEĞİŞİKLİK YOK

“31 Mart’tan önce daha çok bekâ söylemi öne çıkıyordu. Şimdi daha çok vaatler ön plana çıkıyor. Bunun sebebi nedir?” sorusuna Yıldırım, şu yanıtı verdi:

“Eğer beni takip ettiyseniz ben kampanya boyunca hep İstanbul’u anlattım. O zaman da proje anlattım, şimdi de proje anlatıyorum. Benim kampanyamda herhangi bir değişiklik yok. Genel politikalar tabii ki her zaman, seçimden seçime değişen şeyler değildir. Türkiye’nin bir terörle mücadele gerçeği göz ardı edilemez. Hem FETÖ’yle hem PKK’yla mücadele ediyoruz. Bu mücadele bekâ mücadelesidir. En baştan beri İstanbul seçimi diyorum ve İstanbul seçimine yönelik, İstanbullulara ne yapacağız, bunları anlatıyoruz. Ama bu bir ittifaklar mücadelesi. İttifaklar seviyesinde ülke politikaları, dış politika elbette ki konuşulacak. Onlar ayrı bir fasıl.”

‘BELEDİYEYE ADAM DOLDURMAYACAĞIZ’

Binali Yıldırım, daha önceki “Belediyeler istihdam sağlama yeri değildir” açıklaması hatırlatılarak, 23 Haziran kampanyasıyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi. “O sözümün arkasındayım” diyen Yıldırım, şunları söyledi:

“Belediyeye adam doldurmayacağız. Biz şehirde istihdam oluşturacağız. 5 yılda 500 bin istihdam sağlayacak projelerimiz var. Ben ondan bahsediyorum. Yoksa belediyeye memur alacağız, işçi alacağız değil. Bunun içinden çıkamazsınız. Belediyeler bunu kaldırabilecek bir kapasitesi yok.”

“Pazar günü rakibiniz Ekrem İmamoğlu’yla birlikte yayına çıkacaksınız. Özel bir hazırlığınız ya da çalışmanız var mı?” sorusuna Yıldırım, “Hiçbir özel çalışmam yok. Ben çalışmamı 16 yıldır yapıyorum” şeklinde yanıt verdi.

SÖYLEŞİNİN TAMAMI

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.