Yıldırım: Almanya nasıl istiyorsa öyle yapsın

Yıldırım: Almanya nasıl istiyorsa öyle yapsın

Başbakan Binali Yıldırım, ziyaret izni verilmediği için İncirlik Üssü'nü boşaltmaya hazırlanan Almanya'ya rest çekti: Almanya nasıl istiyorsa öyle yapsın!

Başbakan Binali Yıldırım, İncirlik Üssü konusunda Almanya’ya taviz verilmeyeceği mesajını verdi. Dün Ankara’ya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile olan randevusunu son anda iptal eden Yıldırım, bugün de AK Parti grubundaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorusu üzerine, “Herhangi bir karar yok bizim tarafımızdan alınan, Almanya nasıl istiyorsa öyle yapsın” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ise özetle şunları söyledi:

TEK HANELİ ENFLASYON: Dolar düşüşünü sürdürüyor. Bütün bunlar yabancı yatırımcının ülkemize olan güvenini teyit ediyor. 2017’yi yüzde 4.2 olan hedefimizin üzerinde bir büyümeyle kapatacağız. Enflasyon da tek haneleri düşecek yıl sonuna kadar. İstihdam seferberliği ile 1.2 milyon işsize iş bulduk. Hedefimiz yüzde 12 olan işsizliği de tek haneli rakamlara indirmek.

KATAR KRİZİ: Körfez İşbirliği Konseyi’nin bazı ülkeleri Katar’a yönelik bazı yaptırımlar uygulama kararı aldılar. Bu gelişmeyi Türkiye olarak üzüntü ile karşılıyoruz. Stratejik işbirliği ortağımız olan, Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarında yaşanan sorunlara diyalogla, sükunetle çözüm üretmelerini temenni ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz diplomatik temasları başlatmış bulunuyor. Beklentimiz ve arzumuz aralarındaki bu meseleyi müzakere ve iletişim yolu ile tatlıya bağlamalarıdır. Bölgede yaşanan terör olayları bu birlik ve beraberlik ruhunu hergün daha da gerekli ve zorunlu hale getirmektedir. Devletlerarası ilişkiler asılsız haberler üzerinden yara almamalıdır.

KIDEM TAZMİNATI: Gerek kıdem tazminatı, gerek çalışma hayatıyla ilgili alacağımız tüm kararları olgunlaştırmadan önce mutlaka sosyal taraflarla biraraya geleceğiz. Onlarla uzlaşma yolunu sonuna kadar arayacağız. Çalışanlarımızın hiçbirinin kazanılmış hakkına halel getirmeyiz. Buna kıdem tazminatı da dahil. Çalışma hayatının reformlara ihtiyacı var. Reform, geriye götürmek demek değil, ileriye götürmektir. Çalışanlarımız merak etmesin.

ZEYTİNLİKLERİN SANAYİYE AÇILMASI: 15 yılda 100 milyon olan zeytin ağacı sayısı 172 milyona çıktı. Zeytinyağı üretiminde dünya ikincisiyiz. Peki getirilen düzenleme ne? Zeytin alanı olarak bilinen yerlerde geçmişte bir takım yanlış uygulamalarla sanayi tesisleri yapılmış. Dolayısıyla o alanlar zeytinlik olarak kullanılamaz hale getirilmiş. Bununla ilgili düzenleme yaptık. Zeytin alanlarının 3 kilometre yakınına kadar asla bir tesis yapılamayacak. 3 kilometreden sonrası için de 11 kişilik komisyondan geçip bakanlığa gelirse bakılacak. Bakanlıkta da ‘zeytinlik mi önemli sanayi tesisi mi?’ diye değerlendirilecek. Meseleyi abartmamak lazım.

DARBE DAVALARI: FETÖ davaları başladı. Şu anda 27 ilimizde 132 dava ile sürüyor. Sanki bu darbeyi başka ülkeden birileri yapıp gitmiş gibi inkar ediyorlar. Hangi yalana başvururlarsa başvursunlar, bu alçak girişimi gizleyemeyecekler ve mutlaka hesabını verecekler. Şehit yakınları ve gazilerimiz, onların yalan ifadelerine bakarak asla üzülmesinler. (İdam sloganları üzerine) Cezalarını en ağır şekilde alacaklar. Ama sabredeceğiz, Türkiye bir hukuk devleti.

UYUM YASALARI: İçtüzük olmak üzere uyum yasalarını çıkarmayı hedefliyoruz. İçtüzüğün imkanlarını kötüye kullanmak Meclis’in çalışmasını engellemekle kalmıyorlar, vatandaşımızın beklediği yasaları geciktiriyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.