Yıldırım: ABD ile Fransa vardiya değişimi yapıyor

Yıldırım: ABD ile Fransa vardiya değişimi yapıyor

Macron'un 'SDG ile Türkiye arasında arabulucu olabiliriz, Menbiç'e asker gönderebiliriz' sözlerini değerlendiren Yıldırım, 'NATO müttefiki Fransa'nın bu hareketi ağır tahrik' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Bosna Hersek dönüşü gazetecilere konuştu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "SDG ile Türkiye arasında arabulucu olabiliriz, Menbiç'e asker gönderebiliriz" şeklindeki sözlerini değerlendiren Yıldırım,  "NATO müttefiki Fransa'nın bu hareketi ağır tahrik" dedi. Başabakan, ABD ile Fransa'nın vardiya değişimi yaptıklarını söyledi.

Başbakan Yıldırım. ABD Başşanı Donald Trump'un Suriye'den çekileceklerini açıklamasına ise sevinerek, "Trump sürprizi sever, bizi bağlayan ABD başkanıdır. Trump'ı bu çıkışından dolayı tebrik ediyoruz" diye konuştu.

'IRAK ŞENGAL KONUSUNDA DUYARLI DAVANIYOR'

Irak ordusunun bölgedeki güçlerini Şengal'e takviye etmesini hakkında da konuşan Başbakan, "Irak yönetimi duyarlı davranıyor, terör örgütlerine karşı her türlü faaliyet meşru haktır" ifadelerini kullandı.

CASUS KRİZİ YORUMU: NOSTALJİK OLMA LÜKSÜMÜZ YOK

İngiltere'nin eski Rus casus Skripal'in sinir gazıyla zehirlenmesinden Rusya'yı sorumlu tutması ve ardından gelen diplomatların karşılıklı sınır dışı edilmesi kararlarını da değerlendiren Binali Yıldırım Türkiye'nin diplomatlarını çekmeyeceğini belirterek, "Nostaljik faaliyetlere katılma lüksümüz yok" dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.