Yıldıray Oğur: Kuytul'un suçu balkon konuşması!

Yıldıray Oğur: Kuytul'un suçu balkon konuşması!

Gazeteci Yıldıray Oğur, "Alparslan Kuytul’un pek kimsenin umurunda olmayan hukuk mücadelesinin özeti böyle" diyerek Kuytul'un tutuklandığı suçlamalardan bir yıl içerinde tahliye olmasını köşesine taşıdı.

Karar yazarı Yıldıray Oğur, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’un tahliyesini köşesine taşıdı.

Alparslan Kuytul’un tutuklu bulunduğu suçlardan teker teker tahliye ettiğini belirten Yıldıray Oğur, “Bir yıl tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilmesine sebep olan şartlar 24 saat içinde değişmediğine göre galiba bu kez suçu sessizce evinde oturmayıp balkonundan dışarıda kendisini bekleyen sevenlerine teşekkür konuşması yapmak…” ifadesini kullandı.

24 Ocak 2019’da tahliye edilen Alparslan Kuytul 25 Ocak’ta yeniden tutuklanmıştı. Kuytul, üçü tutuklu 45 sanıkla birlikte arasında örgüt suçlamasının da bulunduğu suçlamalar nedeniyle üç yıldan 21 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu.

Yıldıray Oğur’un köşesinde şu ifadeler yer aldı;

“Hakkında aynı anda PKK, FETÖ, IŞID ve EL KAİDE üyeliği ve propagandası suçlaması yapıldı. Gazetelerde binalarında gizli geçitler bulunduğu, para kasalarından 340 bin tl çıktığı, IŞİD ve El Kaide bağlantılarının tespit edildiği, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’la bağlantıları olduğu gibi haberler yapıldı.

Önce “Terör ve terör örgütü propagandası”ndan yargılandığı davadan tahliye kararı çıktı. Son yargılandığı dava olan “suç örgütü kurmak ve nitelikli dolandırıcılık” davasından da tahliye kararı çıkınca bir yıl sonra geçen hafta hapisten çıktı.

Kuytul’un kendine yönelik operasyonu eleştirdiği konuşmasını polis sirenlerini açarak bastırmaya çalıştı. Gerginlikler yaşandı.

Ve bu sessizliği bozma hatasının sonucu, tahliye kararı üzerinden 24 saat geçmeden savcının itirazını başka bir mahkemenin kabul edip, Alparslan Kuytul hakkında yeniden tutuklama kararı çıkması oldu.

Yetmedi bir de bir yıl sonra döndüğü evi bir kere daha arandı. En başından itibaren herkesle görüşüp davadaki usulsüzlükleri anlatan, hatta hukuki mücadelesiyle ilgilenmeseler de kıyafet tercihiyle laik medyanın bile dikkatini çekmeyi başarmış eşi Semra Kuytul da gözaltına alınıp, serbest bırakıldı.

Adanan merkezli bir cemaatin lideri olan Alparslan Kuytul’un pek kimsenin umurunda olmayan hukuk mücadelesinin özeti böyle.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.