Yetkin: Albayrak'ın yerini koruduğu kabine yok hükmünde olacak

Yetkin: Albayrak'ın yerini koruduğu kabine yok hükmünde olacak

Gazeteci Murat Yetkin, AK Parti'nin açmazda olduğunu ve kısır döngüye girdiğini yazarken, Davutoğlu'nun Erdoğan cephesinde büyük bir endişe yarattığını söyledi.

Gazeteci Murat Yetkin, kendi internet sitesinde bugün yazdığı yazıda AK Parti’deki son gelişmeleri konu edindi. Erdoğan’ın yeni kabine değişikliği iddiasını değerlendiren Yetkin, yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yerini koruması durumunda, bu değişikliğin iç ve dış çevrelerce yok hükmünde olacağını belirtti.

CHP-HDP yakınlaşmasının ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti girişimlerinin, sanılandan daha büyük bir endişe yarattığını söyleyen Yetkin, AK Parti’nin derin bir kısır döngüye girdiğini vurguladı. Murat Yetkin’in yazısından ilgili bölüm şöyle:

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınan belediye HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlarıyla Diyarbakır’da buluşmasından iki gün sonra, önceki HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yasadışı örgüt kurma suçlarından tahliye aldı. Ama propaganda suçundan mahkum olduğu için bir süre daha cezaevinde tutulacak. Bunda 18 Eylül’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Demirtaş davasını görüşecek olmasının payı olduğu yorumları yapıldı. Ancak İmamoğlu’nun CHP ile HDP arasında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen haftaki HDP heyetiyle görüşmesi ardından kurduğu köprünün AK Parti’de yol açtığı rahatsızlık da ortada. İmamoğlu’nun Diyarbakır’a Atatürk resmiyle gitmesi ve bunun da kabul görmesi, 30 Ağustos’ta Diyanet hutbelerinde kurtuluşun zaferini ve Atatürk’ün adını çok gören AK Parti’nin kolay kolay yapabileceği bir manevra değil. Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile yakınlaştıkça, özellikle Doğu ve Güneydoğuya yapılan atamalarda MHP etkisi daha çok konuşuldukça Kürt seçmen AK Partiden soğuyor olabilir.

AK Parti’nin önceki Başbakanlarından Ahmet Davutoğlu’nun 7 Haziran-1 Kasım (2015) terörle mücadele defterlerinden söz etmesi Kürt seçmenin AK Parti’den soğumasını hızlandırabilir. Öyle anlaşılıyor ki sadece bu nedenden değil sert eleştirel söylemi nedeniyle de Davutoğlu, Erdoğan cephesine sanılandan fazla endişeye neden oluyor. 1 Eylül’de Davutoğlu’nun memleketi Konya’da yapılan ve beklentilerin gerisinde kalan Konya mitinginden bir gün sonra AK Parti yönetiminin Davutoğlu ve üç arkadaşını kesin ihraç talebiyle disipline vermesi yaşanan sıkıntının boyutunu gösteriyor.
Ali Babacan ve ekibi ise sessiz ve derinden gidiyor.”

YAZININ TAMAMI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.