YESO: Yılbaşında da yerli esnafı tercih edin

YESO: Yılbaşında da yerli esnafı tercih edin

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası (YESO) yılbaşı alışverişinin yerli esnaftan yapılması için çağrıda bulundu.

YESO Başkanı Vedat Çoğaç tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye’nin dört bir yanını saran, nerede ise her mahalle ve sokak arasında şube açan zincir marketler ve AVM’ler tüm sektörlerdeki esnafımızın ekmeğini böldüğü gibi, kuruyemişçi, manavcı esnafımızı da olumsuz etkiliyor. Hazır paketli, üretimi aylar öncesinde yapılmış, içerisinde ne olduğunu görmeden bilmeden aldığımız ve üstelik daha yüksek fiyatta olan kuruyemiş satıyorlar. Halbuki kuruyemişin en tazesi ve en uygununu istenilen miktarda kuruyemişçi ve bakkal esnafımızdan, hem de ürünün tadına bakılarak alınır. Yılbaşı için hazırlık ve alışveriş yapan vatandaşlarımız boşu boşuna çoğu bayat ve pahalı kuruyemişi ve meyveyi alarak zarara girip sağlıklarını tehlikeye atmasınlar” denildi. 

c1-074.jpg

Kaliteli ve güvenilir alışverişin adresi yılbaşında da esnafımız

Yılbaşı sofralarını güvenli ürünlerle donatmak için esnafın tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Çoğaç, “Ucuz ve kalitesiz yiyecek ve içecekler yerine güvenilir ve kaliteli alışveriş için esnafımız tercih edilmeli. Çünkü esnafımız gerekli denetimleri yapılmış, hijyen kurallarına uygun olarak satış yapar. Aldığınız kuruyemişin taze, meyvenin kaliteli, süs eşyalarının sağlığa uygun olanının alınması ailenizin ve dostlarımızın sağlığını tehlikeye atmamak için yegane şarttır. Esnafımız kendi yemediğini veya kullanmayacağı bir ürünü zaten vatandaşa satmaz. Yeni yıla içimiz rahat girmek için hazırlıklarını tamamlamış ve müşterisini bekleyen esnafımızdan alışveriş yapılmalı. Yalnızca göz boyamak ve satışları artırmak için fiyatlarının düşük tutulduğu ürünlerden kaçınılmalı. Bu vesile ile Ekmeğini alın teri ile kazanan ‘’Tebessüm esnafın sanatıdır’’ ilkesinden ödün vermeyen başta Esnaf ve sanatkârımız olmak üzere yolu sevgi, saygı ve hoşgürüden  geçen tüm güzel insanların yeni yılını kutlar bol kazançlı ve bereketli günler dileriz.” dedi.

c2-063.jpg

 Yüksekova Haber
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum