Yerli oto piyasaya 5 modelle çıkacak

Yerli oto piyasaya 5 modelle çıkacak

Bakan Özlü: Yerli otomobil üretimi için 22 ilden talep geldi. 5 modelle piyasa girilecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Türkiye’nin otomobilinin, 5 modelle piyasaya girmesi ve üretim maliyetlerini düşürmek açısından 3 modelin aynı şasi üzerinde olması planlanıyor” dedi.

Özlü, ‘Türkiye’nin Otomobili Projesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özlü, projede teknik ve mali analizin, fizibilitenin son aşamasına geçildiğine işaret ederek, “Geldiğimiz noktada, devlet desteklerinin tasarımı üzerinde çalışılıyor. Ayrıca bir üst yönetici (CEO) ataması olacak, buna Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu karar verecek. CEO olarak çok sayıda ismin adı geçti ancak şu anda 3 isim üzerinde düşünülüyor. Türkiye’nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu, CEO’sunu kendi içinde değerlendirip çalışma arkadaşlarını kendileri açıklayacaklar” açıklamasında bulundu.

Özlü, üretim yeri konusunda 22 ilden talep geldiğine dikkati çekerek, taleplerin değerlendirilerek en uygun il ve bölgenin seçileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.