Yerine kayyum atanan Çukurca Belediyesi Eşbaşkanı Tunç: Kayyum belediyeyi 6 milyon TL borca soktu

Yerine kayyum atanan Çukurca Belediyesi Eşbaşkanı Tunç: Kayyum belediyeyi 6 milyon TL borca soktu

Yerine kayyum atanan Hakkari'nin Çukurca Belediyesi Eşbaşkanı Servet Tunç’un iddiasına göre, yerel seçim öncesi ilçelerindeki polis ve asker seçmen sayısı arttırıldı.

Görevleri süresince halk belediyeciliği yaptıklarını, verecekleri hizmetlerin tamamını halka danışarak yaptıklarını dile getiren Tunç, atmak istedikleri her adımın merkezi yönetim tarafından bir şekilde engellendiğini ifade etti.

Tunç, “Yaklaşık olarak 2,5 yıl görev yaptık. Bu süre zarfında yaptığımız ve yapacağımız hizmetleri meclisimiz ile birlikte hep halkımıza danışarak yaptık. Bu süre zarfında yapılan hizmetler ile birlikte belediye kasasında yaklaşık 3 milyon TL para vardı. Bunun ile birlikte çözüm sürecinin bozulmasıyla birlikte hükümet tarafından gönderilen sayısız müfettiş belediyemizde denetimler yaptı ve hiçbir yolsuzluğa rastlayamadılar" dedi. 

Kayyumun belediyeyi yaklaşık 6 milyon TL borca soktuğunu iddia eden Tunç, bu duruma “Bunların halka dair herhangi bir düşünceleri yok” sözleriyle tepki gösterdi. Tunç, ilçedeki polis ve asker varlığına dair ise, şunları söyledi: “Çukurca’daki sınır karakol ve kalekollarda görev yapan askerlerin ikametleri ilçe merkezine yapıldı. Bu nedenle ilçe seçmeninin yarısına yakınını dışarıdan gelenler oluşturuyor.” (MA)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.