Yerel seçimde 19 milletvekili aday oldu

Yerel seçimde 19 milletvekili aday oldu

Yerel seçimlerde 19 milletvekili, belediye başkan adayı oldu. Partiler arasında en çok vekili aday olan parti ise 8 vekille HDP oldu.

31 Mart yerel seçimi için başvuru süresi dün sona ererken, 19 milletvekili, belediye başkan adayı oldu. AK Parti’den 3, CHP’den 5, HDP’den 8, İYİ Parti’den 2, bağımsız olarak da 1 milletvekili seçimlerde belediye başkanı olmak için yarışacak.

AK Parti’de; Binali Yıldırım, Mehmet Özhaseki, Mustafa Savaş istifa ederken, CHP’de; Tanju Özcan, Fatma Kaplan, Erkan Aydın, Ali Öztunç, Mustafa Adıgüzel gibi vekiller yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday oldu.

HDP’de ise 8 milletvekili adaylığını açıkladı.

Adnan Selçuk Mızraklı Diyarbakır, Ayhan Bilgen Kars, Hişyar Özsoy Bingöl, Züleyha Gülüm Kocaeli, Bedia Özgökçe Ertan Van, Ali Kenanoğlu Balıkesir, Filiz Kerestecioğlu Ankara’nın Çankaya ilçesinde, Hüda Kaya İstanbul’un Bağcılar ilçesinde belediye eşbaşkanlığı için yarışacak.

İyi Parti’de de İsmail Ok ve İsmail Koncuk aday olan vekiller olurken, bağımsız vekil Erhan Usta ise Samsun’da adaylığını açıkladı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.