Yerel seçim tarihi kesinleşti

Yerel seçim tarihi kesinleşti

Resmi Gazete'deki YSK kararına göre seçim 31 Mart'ta. İstifalar için son gün 1 Aralık.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla yerel seçim tarihi kesinleşti.

Seçimler 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak. Yerel seçimlerde aday olabilmek için kamu görevlileri, yargı mensupları, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri, TSK mensupları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sendikalar, kamu bankaları, üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının, katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanların 1 Aralık Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekiyor.

Kararda, Anayasa’nın 76. maddesinde, hakim ve savcılar, yüksek yargı mensupları, yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri ve TSK mensuplarının görevlerinden çekilmedikçe aday olamayacaklarının ve milletvekili seçilemeyeceklerinin hükme bağlandığı anımsatıldı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.