Yerel müzik gruplarına salgın darbesi: Enstrümanlar satılığa çıkarıldı

Yerel müzik gruplarına salgın darbesi: Enstrümanlar satılığa çıkarıldı

Koronavirüs salgını sürecinde düğün ve benzeri organizasyonların yasaklanmasıyla iş yapamaz hale gelen yerel müzik grupları, herhangi bir destek alamadıkları için enstrümanlarını satılığa çıkardıklarını söyledi.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinin en çok olumsuz etkilediği sektörlerin başında müzik sektörü geliyor. Salgın kapsamında alınan tedbirlerle düğün, nişan ve benzeri organizasyonların yasaklanması özellikle yerel müzik grup üyelerini işsiz bıraktı. Söz konusu tedbirlerden kaynaklı organizasyonlarda çekim yapan kameraman ve fotoğrafçılar da iş yapamaz hale geldi. 

Van’daki yerel müzik grupları, kameramanlar ve fotoğrafçılar da bu durumdan nasibini aldı. Yeni Van Pasajı'nda daha önce yoğunluktan kaynaklı işleri yetiştirmekte zorlanan gruplar, işyerlerinin üzerine ya "kiralık dükkan" ya da "satılık malzeme" notu astı. Birçok müzisyen ve kameraman işsizlikten kaynaklı enstrümanlarını satılığa çıkarırken, kimileri ise farklı işlerde çalışmak için kentten göç etti. Ekonomik kriz ve kendilerine herhangi bir desteğin verilmemesinden kaynaklı masraflarını karşılayamayacak halen gelen birçok müzik grubu da işyerlerinin kapısına kilit vurdu.

690x450nc-v-07-01-2021-muzik-gurup-sanatci-kameraman-ibrahim-saba.jpg

500 MÜZİSYEN İŞSİZ

Kentte 26 yıldır düğünlere giderek geçimini sağlayan müzisyen İbrahim Sefer, işsizlikten kaynaklı aylardır dükkan kirasını vermekten zorlandığını aktardı. Özellikle yerel müzisyenlere destek olunması gerektiğini belirten Sefer, "Mağduruz. Van’da 500’den fazla yerel müzisyen var, şimdi hepsi işsiz. Kredi verdiler, şimdi de ödemesi başladı. Nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum. Kış mevsimine denk gelmesi daha da kötü oldu. Elektrik, su, bekçi parası... Bunların tümünü ödememiz gerekiyor" diye dert yandı.  

Ekonomik zorluktan kaynaklı klip çekemediğine dikkati çeken Sefer, birçok arkadaşının müzik enstrümanlarını sattığını aktardı.

690x450nc-v-07-01-2021-muzik-gurup-sanatci-kameraman2.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.