Yenikapı'da Filistin'e destek mitingi

Yenikapı'da Filistin'e destek mitingi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki protestolara saldırısına tepki amacıyla cuma günü Yenikapı Meydanı'nda miting düzenleyeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Londra’da Anadolu Ajansı ve TRT World’ün “Genç Yetenek Geliştirme Projesi”nde eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

‘SESSİZ KALANLARI DA LANETLİYORUM’

İsrail askerlerinin Gazze’de protesto düzenleyen Filistinlilere yönelik saldırısına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeye ilaç gönderilmesinde sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Erdoğan, “Hangi taraftan olursa olsun, ister Amerika ister İsrail lanetliyorum. Buna sessiz kalanları da kusura bakmayın onları da lanetliyorum. Zira herhangi bir yerde bu tür hadiseler olduğu zaman veyahut da ülkemizi ziyarete gelenler bizlerle görüştükleri zaman teröristlerle verdiğimiz mücadele sebebiyle teröristleri öldürdüğümüz zaman bizi hesaba çekenler, şu anda  kendi topraklarını işgal edenlere karşı en ufak bir ses çıkarmıyorlar” dedi.

‘İSRAİL TERÖR DEVLETİDİR’

İsrail için “terör devleti” ifadesini kullanan Erdoğan, “İsrail, bir terör devletidir ve bir terör devleti olarak da attığı adımlarla bunu ispatlamaktadır. İsrail’in yaptığı bir soykırımdır ve bu soykırımı ilk defa bugün yapmıyor. 1948’den itibaren biliyorsunuz bu işgal devam etmektedir” diye konuştu.

Türkiye’de 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini hatırlatan Erdoğan, “Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı’nı olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Cuma günü sabahtan öğleye kadar olağanüstü toplantımızı yapacağız, öğleden sonra da Yenikapı Meydanı’nda dev buluşmamızı zulme karşı inşallah gerçekleştireceğiz. Pazar günü de Diyarbakır’da mitingler düzenleyeceğiz ve bu bir seri halinde devam edecek” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.