Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı: Erdoğan'la yanlış anlaşmaları düzelttik

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı: Erdoğan'la yanlış anlaşmaları düzelttik

Türkiye'yi ziyaret eden Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters: Saldırının ardından yaşanan yanlış anlaşmalar düzeltildi.

Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters, Türkiye ziyaretinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı kısa görüşmeyi Reuters’a değerlendirdi. Ziyareti öncesinde Erdoğan’ın cami katliamının ardından yaptığı açıklamaları eleştirmiş olan Peters, “Saldırının ardından yaşanan yanlış anlaşmalar düzeltildi” dedi.

Peters, Erdoğan’dan katliamın görüntülerinin seçim mitinglerinde yayınlanmaması gibi bir talepte bulunmadığını söyledi.

Peters Erdoğan’la, Çanakkale Savaşı’nın 104’üncü yıldönümü töreninde sarf ettiği “İstanbul’u Konstantinapol yapamayacaksınız. Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler” sözleri hakkında konuşmadığını da ekledi. Erdoğan’ın ‘tabut’ sözcüğünü kullanması Batı dünyasında tepki çekmişti.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Peters da bu açıklamaları eleştirirken, bugün İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın Dışişleri Bakanları Düzeyinde Açık Katılımlı Acil İcra Komitesi Toplantısı için Türkiye’ye gelmiş, toplantı öncesinde de Erdoğan’la kısa süreli bir görüşme yapmıştı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, Çanakkale Savaşı’nın 104’üncü yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada “İstanbul’u Konstantinapol yapamayacaksınız. Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler. Aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz. Sizleri de dedeleriniz gibi uğurlayacağımızdan hiç şüpheniz olmasın” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.