Yeni parti iddialarına Muharrem İnce'nin yanıtı: Karar aldığımda açıklarım

Yeni parti iddialarına Muharrem İnce'nin yanıtı: Karar aldığımda açıklarım

CHP'den ayrılarak yeni parti kuracağı iddiası ortaya atılan Muharrem İnce, sosyal medya hesabından ilk kez yanıt verdi. İnce, “Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım” ifadelerini kullandı.

CHP’li Muharrem İnce, parti kuracağı iddiaları üzerine sosyal medya hesabından mesaj yayınladı. İnce, iddiaya dair net bir ifade kullanmadı, herhangi bir gazete veya ajansa açıklama yapmadığını söyledi.

24 Haziran 2018 genel geçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan eski Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağına ilişkin iddialar kamuoyunda dolaşırken, İnce ilk açıklamayı sosyal medya hesabı üzerinden yaptı. İnce, parti kuracağı yönündeki iddialara “Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. Herkese iyi bayramlar” şeklinde açıklama getirdi.

İlk olarak Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, İnce’nin yeni parti kuracağını iddia ederek, partinin adını ve ilan edileceği tarihi açıklamıştı. Bayer, “İnce’ye yakın bir isim ‘partinin kuruluşunun 15 Eylül’de açıklanacağını’ söyledi. Partinin kuruluşunun Hakkâri’de ilan edileceği de bir başka bilgi olarak belirtiliyor. ‘Ulusal parti’ adını sordum. “Bunları Sayın İnce açıklayacak” cevabını aldık” diye konuşmuştu.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “45 Kurucu isim varmış. 20’nin üzerinde, yani grup kuracak kadar da milletvekili yeni partiye geçecekmiş” demişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.