Yeni kabine 9 Temmuz'da açıklanacak

Yeni kabine 9 Temmuz'da açıklanacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz Pazartesi günü yemin ederek, yeni kabineyi açıklayacak. Beştepe'de saat 18.00'de bir de tören düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz Pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) saat 16.00’da yemin edecek.

Erdoğan’ın yemin ederek göreve başlamasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yürürlüğe girecek. Aynı gün saat 18.00’de de Beştepe’de tören düzenlenecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin düzenlemeler, ‘477 Sayılı Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’ (KHK) ile bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. KHK ile bazı kanunlarda yer alan Bakanlar Kurulunun yetkileri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a devredildi.

Yeni KHK ile 1924 yılından 1960’a kadar çıkarılmış bazı kanunlarda yer alan “İcra Vekilleri Heyeti” ibaresi ile 1963-2017 yıllarındaki bazı kanunlarda geçen “Bakanlar Kurulu” ve “Başbakanlık” ibareleri, “Cumhurbaşkanı” ve “Cumhurbaşkanlığınca” olarak değiştirildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.