Yemen'de kolera salgını: Ölü sayısı bin 600'e yükseldi

Yemen'de kolera salgını: Ölü sayısı bin 600'e yükseldi

Yemen'de kolera salgınında ölenlerin sayısı bin 600'e ulaştı. Ülkede 270 bin vaka görülüyor.

Dünya Sağlık Örgütü, Yemen’deki kolera salgınında hayatını kaybedenlerin sayısının bin 600’e yükseldiğini açıkladı.

Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 27 Nisan’dan bu yana Yemen’de 270 binin üzerinde şüpheli kolera vakası görüldüğü söyleniyor. Yemen WHO temsilcisi Nevio Zagaria yaptığı basın toplantısında başkent Sana’daki 22 bölgenin 21’inin salgından etkilendiğini ve son iki ayda kolera vakalarında on kat artış yaşandığını vurguladı.

Uluslararası STK  Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) ise salgından etkilenen binlerce kişinin tedavi edildiğini belirtti.MSF’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Örgüt, Yemen’in farklı bölgelerinde kolera salgınından etkilenen 60 binden fazla kişiyi tedavi etti” ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi de daha önce Yemen’deki kolera salgınında 1587 kişinin öldüğünü açıklamıştı.

Yemen’de iki yıldan uzun süredir devam eden çatışmalar nedeniyle yerinden edilen yaklaşık 3 milyon kişinin, temiz içme suyu olmaması ve atıkların toplanamaması sonucu hemen her gün koleraya yakalanma riski bulunuyor.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.