Yavuz Ağıralioğlu'ndan Türk ve Kürt tanımlarına tepki: Siz kimsiniz?

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun, "Biz Türk'ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürt'e niçin Kürt diyelim?" ifadeleri sosyal medyada tepki çekti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun "Biz Türk'ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz, kemaliyle Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürt'e niçin Kürt diyelim? Niçin insan diyelim?" sözleri gündem oldu.

Ağıralioğlu'nun, "Bizim için önemli olan şudur: Biz normal şartlarda, tarih sahnesinde var olduğumuz günden beri arkasında büyük irademizle durduğumuz şey, Allah’a kulluk davamızın devlete, millete, medeniyete dönük taraflarının dört başı mamur hale getirildiği bir süreci yaşadık, beraber. Bu sürecin hiçbir tarafında diniyle, imanıyla, sözüyle, ahlakıyla olmayanlar, Kürdü, kardeşliğimizi, medeniyetimizi, imanımızı temsil edemezler. Bu sürecin bizim açımızdan en kötü tarafı, inançsızlığıyla, ahlaksızlığıyla temayüz etmiş bir topluluğu 1000 yıllık kardeşliğin üzerine bahane edilmesidir. Yani biz kendi Kürtlerimizi bir cinayet şebekesine teslim edemeyiz. Biz kendi Kürdümüzü Allah’a inancı olmayan, dine inancı olmayan, mukaddesata saygısı olmayan, insanlığa saygısı olmayan bir cinayet şebekesinin tasarrufuna teslim edemeyiz. Her türlü siyasi hatayı telafi edebiliriz ama bir cinayet şebekesinin hamiliğine kendi Kürdünü kaptıran bir devletin nereye gideceğini şimdiden öngöremeyiz" sözlerini kullanması sosyal medya kullanıcıları arasında tepki gördü.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.