Yavaş: Kaybedecek tek günümüz yok

Yavaş: Kaybedecek tek günümüz yok

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, Kızılcahamam ziyaretinde konuştu.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, eşi Nursen Yavaş ve kızı Armağan Yavaş ile birlikte, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden önce kendisine destek veren 91 yaşındaki Halime Yıldız’ı Kızılcahamam’daki evinde ziyaret etti. Halime Yıldız seçimlerden önce Yavaş’a destek vermiş, hakkında çıkan haberlere “Sana niye iftira ediyorlar, geceleri ağlıyorum. Sana çok dua ediyorum” demişti.

‘ÖNCEKİ VERDİĞİ KARARLA SONRAKİ ÇELİŞİYOR’

Yavaş burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. “Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) tutumunu nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna Yavaş, şu yanıtı verdi. “YSK’nın önceki verdiği kararla, bir sonraki kararı çelişiyor. (2014 Yerel Seçimleri) Geçen seçimde mühürsüz oy pusulaları geçersiz sayılmıştı ancak Cumhurbaşkanlığı referandumunda geçerli saydılar. Artık YSK’nın kanunu ve yapısını ele almanın zamanı geldi. Türkiye’deki adalete, hukuka olan güven azalıyor. Uluslararası camiada Afrika’nın gerisinde kalıyoruz.”

‘BİZİM KAYBEDECEK TEK GÜNÜMÜZ YOK’

Yavaş, mazbatasının halen verilmediğini ifade ederek, “Geçersiz oylara itiraz ediyorlar. Geçersiz oyların toplamı 75 bin, aradaki fark 130 bin. Halbuki geçen seçimde 27 bin fark varken, geçersiz oyların toplamı 130 bindi. Aynı YSK ve yine başında Sadi Güven olmasına rağmen benim talebimi reddetmişlerdi. Bizim kaybedecek bir tek günümüz bile yok. Mazbatamızı alıp, Ankara halkına hizmet etmek için saat sayıyoruz” dedi.

‘HERKESİN YASAL HAKKINI KULLANMASIN BEKLİYORUZ’

2014 Yerel Seçimlerinde itirazlar devam ederken Melih Gökçek’in mazbatasının aldığı hatırlatılan Yavaş, “İtirazlar devam ederken mazbatayı almıştı. O dönem haberlere bakın, Ak Partili yöneticiler neler demiş. Ama bakın biz ağzımızı açmıyoruz, herkesin yasal hakkını kullanması için bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yavaş, Halime Yıldız’ın önünde bekleyen yurttaşları balkondan seslendi ve “Burada Halime annemizin duasını aldık. Onun videosunu 2 milyon kişi izledi. İzleyenlerin çoğu ağladı, Halime anne vicdanları sızlattı. Dolayısıyla iftira atanların çamurları hep ellerine bulandı” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.