Yaşar Sayan: BBP, Cumhur İttifakı'nın üvey evladı muamelesi gördü

Yaşar Sayan: BBP, Cumhur İttifakı'nın üvey evladı muamelesi gördü

BBP İstanbul İl Başkanı Yaşar Sayan, "İstanbul ve Ankara aday açıklamalarında Büyük Birlik Partisi adeta unutulmuştur. Cumhur İttifakı'nın üvey evladı muamelesi görmüştür" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanı Yaşar Sayan, Cumhur İttifakı’nda olmayı sürdüreceklerini söyledi. Sayan, “Ancak son yapılan İstanbul ve Ankara aday açıklamalarında Cumhur İttifakı’nın içindeki diğer bir partiye İstanbul’dan 3, Ankara’dan da 3 tane ilçe verilirken Büyük Birlik Partisi adeta unutulmuştur. Cumhur İttifakı’nın üvey evladı muamelesi görmüştür” dedi.

BBP İstanbul İl Başkanı Yaşar Sayan, yerel seçimlerde İstanbul’da çıkaracakları adayları belirleme süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Sayan, İstanbul adaylarını 19 Şubat’tan sonra açıklayacaklarını belirtti.

Sayan, “Bu hafta sonu gerek büyükşehir belediye başkanı aday adaylarına gerekse ilçe belediye başkan aday adaylarımızın dosyaları genel merkeze sunulacaktır. BBP İstanbul il teşkilatımıza iddialı adaylar müracaat etmiştir” diye konuştu.

‘BAZI İLÇELERDE OYLARIMIZ BAŞKANI DEĞİŞTİRECEK GÜÇTE’

İstanbul’un bütün ilçeleri için adaylarının olduğunu aktaran Sayan, şunları söyledi:

“Özellikle Ataşehir, Bahçelievler, Büyükçekmece, Kartal, Sancaktepe, Maltepe ve Üsküdar’da iddialı adaylarımız bulunmaktadır. Ayrıca Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt, Eyüpsultan, Küçükçekmece ve Sarıyer adaylarımız bu ilçelerde seçildiğinde hizmet edebilecek ehliyet ve liyakat sahibi arkadaşlarımızdır. Bu ilçeleri özellikle belirtiyorum. Elimde 2014 yılında partimizin aldığı seçim sonuçları var. Bazı ilçelerde bizim aldığımız oylar belediye başkanı değiştirecek güce sahip. Biz bunun bilincindeyiz.”

‘SİVAS’I BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ’NE BIRAKIN’

Cumhur İttifakı’nın içinde yer almaya devem edeceklerini kaydeden Yaşar Sayan, “Ancak son yapılan İstanbul ve Ankara aday açıklamalarında Cumhur İttifakı’nın içindeki diğer bir partiye İstanbul’dan 3, Ankara’dan da 3 tane ilçe verilirken Büyük Birlik Partisi adeta unutulmuştur. Cumhur İttifakı’nın üvey evladı muamelesi görmüştür” dedi.

“Devletimizin ve milletimizin istiklal ve istikbali için Cumhur İttifakı içinde olmaya devam edeceğiz” diyen Sayan, “Ancak bizim de olmazsa olmazlarımız var. Örneğin bizim bir Sivas’ımız var. Bizim kızıl elmamız, kızıl çizgimiz. Olamazsa olmazımız Söğüt’ümüz, Sivas’ımız var. Cumhur İttifakı’nın içindeki diğer parti yöneticilerine sesleniyorum. Sivas’ı Büyük Birlik Partisi’ne bırakın” ifadelerini kullandı.

Sayan, 19 Şubat’tan sonra İstanbul’da aday tanıtım toplantısı yapacaklarını söyledi. (DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.