Yaşam savunucuları direniş için Karadeniz yolunda

Yaşam savunucuları direniş için Karadeniz yolunda

Karadeniz İsyandadır Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen yaşam savunucuları, Karadeniz'deki ekolojik kıyıma karşı "Doğa ve yaşam düşmanlarının inadına yola çıkıyoruz" sloganıyla yola çıkıyor.

İSTANBUL - Karadeniz İsyandadır Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen yaşam savunucuları, "Doğa ve yaşam düşmanlarının inadına yola çıkıyoruz" sloganıyla Karadeniz'deki ekolojik kıyıma karşı direnişin sürdüğü alanlara doğru yola çıkıyor.

1 Ağustos'ta Çamlıhemşin Fırtına Vadisi'nde başlayacak program 9 Ağustos'ta Fatsa'da sona erecek. Platform'dan yapılan çağrıda programın, Fırtına Vadisi'nde "Yeşil Yol" istemeyenlerin, Artvin'de madene "hayır" diyenlerin, Fatsa'da siyanürlü maden işletmesine direnenlerin, Tokat Yeşilırmak'ta, Tozanlı'da derelerin özgürlüğü için mücadele edenlerin dertlerine ortak olma, seslerine ses katmak amacıyla planlandığı belirtildi.

Çağrıda şu ifadelere yer verildi: "İçerisinden geçtiğimiz dönemde tüm muhalif bireyler gibi doğayı ve yaşamı savunanlar da özellikle yaratılmak istenen bir kaosun içine çekilmek isteniyor. Yaşam mücadelesinin ön plana çıktığı her dönemde yapılan hedef gösterme ve ötekileştirme politikası, memleketin her yanından çığlıkların yükseldiği bir dönemde provokasyondan başka bir şey değildir.Vadilerini, derelerini, ormanlarını, yaylalarını savunan halkı hedef gösterenlerin asıl amacı, direnişleri kriminalize ederek direnenlerin yalnızlaşmasını sağlamak ve yaşam alanlarının şirketlerin saldırısına açmaktır. Bütün hedef gösterme ve ötekileştirme politikalarına karşı yola çıkıyoruz.Bir arada olacağız ve bir arada yaşamı savunacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.