Yasak kalktı, günlük yaşam hareketlendi

Yasak kalktı, günlük yaşam hareketlendi

15 ildeki sokağa çıkma yasağının gece 24.00'de sona ermesinin hemen ardından yollarda trafik yoğunluğu oluştu. Otogarlarda da hareketlilik var. Bazı işletmeler de 2,5 aylık aranın ardından yeniden açıldı.

İçişleri Bakanlığının genelgesiyle Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Van ile Zonguldak’ta hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı kalktı. Ayrıca, söz konusu illere bir süredir uygulanan şehir giriş-çıkış kısıtlaması da bu gece itibarıyla son buldu.

Genelge kapsamında yurttaşlar, şehirler arası seyahatlerini belirlenen kurallar çerçevesinde gerçekleştirebilecek.

KAFE VE RESTORANLAR AÇILDI

Normalleşme adımları kapsamında kafe, restoran gibi işletmelerin de açılmasıyla şehirde araç ve yaya hareketliliği arttı. Saat 07.30 itibariyle İstanbul’da trafik yoğunluğu yüzde 26 olarak ölçüldü.

Öte yandan işe gitmek için sokağa çıkanların maske takarak önlem aldıkları görüldü.

OTOGARLARDA YOĞUNLUK

Şehirler arası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde izin belgesi alma zorunluluğunun kalkmasıyla hareketliliğin arttığı bir başka nokta da otogarlar oldu. Özellikle yaz aylarında büyükşehirlerden ayrılmak isteyen ve özel aracı olmayanlar gece saatlerinden itibaren otogarların yolunu tuttu. Yolcular ateşi ölçüldükten sonra maskeli olarak otogarlara alındı.

Saat 01.00’den itibaren özellikle Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Antalya’dan çok sayıda sefer başladı. Korona salgını nedeniyle terhisleri bir ay ertelenen askerler de dün tezkerelerini alarak otobüslerle memleketlerine döndü.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.