Yarım milyon keşiş yengeci ölmüş

Yarım milyon keşiş yengeci ölmüş

Hint ve Pasifik Okyanusu'nda yapılan incelemelerde yoğun derecede plastik atık bulundu. Bilim insanları bu atıkların yarım milyon keşiş yengecini öldürdüğünü belirtti.

Hint Okyanusu’ndaki Cocos Adaları ile Pasifik Okyanusu’ndaki Henderson Adası’nda yapılan incelemelerde milyonlarca plastik atık bulundu. Bilim insanları plastik atıkların içinde hapsolan 570 bin keşiş yengecinin öldüğünü açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, sahillerdeki plastik şişeler ve benzer kutuların içine girebilen yengeçler, şişe ağzının eğimli olması nedeniyle geri çıkmakta büyük zorluk yaşıyor.

Araştırma, okyanusların ücra köşelerindeki iki ayrı adada yapıldı. Hint Okyanusu’ndaki Cocos Adaları ile Pasifik Okyanusu’ndaki Henderson Adası’nda lastik atık bulundu. Araştırmanın yazarları arasında bulunan Londra’daki Doğal Tarih Müzesi’nin yaşam bilimleri departmanının kıdemli küratörü Alex Bond, “Plastik atıkların sahillerdeki ve diğer kara ekosistemlerindeki yaşama verdikleri zarar hafife alınıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.