Yargıtay'dan Cumhuriyet davasında beraat talebi

Yargıtay'dan Cumhuriyet davasında beraat talebi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesi davasına ilişkin görüşünü sunarken, hapis cezalarının bozulmasını ve yazarların beraatine karar verilmesini istedi.

Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına beraat yolu gözüktü. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesi yazarlarıyla ilgili davaya ilişkin görüşünü tamamladı. İddianamede, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Akın Atalay, Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç, Genel Yayın Yönetmen Murat Sabuncu, Yönetim Kurulu Üyesi ve yazar Hikmet Çetinkaya, yazar Aydın Engin’in hapis cezasının bozulmasını ve beraatına karar verilmesini istedi.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı istinafta cezası kesinleşen ve halen bir kısmı cezaevinde bulunan Cumhuriyet gazetesinin diğer yönetici ve yazarları hakkında da önemli bir görüş sundu.

Başsavcılık, bozma kararlarını bu isimlere de sirayet ettirilmesi gerektiğini belirtti. Bu isimler şöyle: Kadri Gürsel, Bülent Utku, Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Güray Öz.

İPER VE AYDOĞDU’YA ONAMA TALEBİ

Başsavcılık tebliğnamesinde Yunus Emre İper’in 3 yıl 1 ay 15 gün, Ahmet Kemal Aydoğdu’nun ise 10 yıl hapis cezasının onanmasını istedi.

‘AHMET ŞIK YENİDEN YARGILANSIN’

Başsavcılık ayrıca HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın örgüte yardım iddiasıyla aldığı 7 yıl 6 ay hapis cezasının bozularak, örgüt propagandası, devletin kurum ve organlarını alenen aşağılamaktan yargılanması gerektiğini belirtti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.